Νέες απειλές τραμπ σε κούρδους και αγκυρα

Oι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία μπορεί να απελευθερώνουν αιχμάλωτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «για να μας εμπλέξουν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι «έρχονται μεγάλες κυρώσεις κατά της Τουρκίας» για τις επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία.

Σε ίδια ανάρτησή του στο Twitter, διερωτάται: «Πιστεύει πραγματικά ο κόσμος ότι πρέπει να πάμε σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ,

την Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν!».

Προσθέτει: «Δεν πρόκειται να μπούμε σε ακόμη έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους εδώ και 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους φυλακισμένους ISIS, αλλά δεν ήθελε το κόστος. «Ασε τις ΗΠΑ να πληρώσουν», είπε (η ΕΕ)».

Σε κουρδικές περιοχές μπήκαν τα στρατεύματα του Ασαντ

Συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Δαμασκός με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις στην περιοχή.

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν και στην Αΐν Ίσα, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην πρώτη γραμμή του εδάφους όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επέμβαση από την περασμένη εβδομάδα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν, όπως υποστήριξε, την είσοδο στην Αΐν Ίσα, όπου κάτοικοι καλωσορίζουν την άφιξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τάμπκα, κοντά στη Ράκα, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ, αποκαθιστώντας το ‘πάτημα’ του κράτους σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα.

Ερντογάν: Θα εγκατασταθούν Αραβες στη Μάνμπιτζ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και πρόσθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει μια «θετική προσέγγιση».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα