Ο διαφορετικός -και νόστιμος- τρόπος να μαγειρέψεις τους λαχανοντολμάδες!

14:17 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Αυτή η συνταγή για λαχανοντολμάδες είναι εξαιρετικά γευστική! Όχι, δεν είναι με αυγολέμονο αλλά με σάλτσα ντομάτας κι ένα σωρό μπαχαρικά που κάνουν το πιάτο μας πιο νόστιμο!

Σήμερα φτιάχνουμε μια νόστιμη συνταγή για λαχανοντολμάδες, ίσως όχι τις παραδοσιακές της γιαγιάς αλλά εξίσου γευστικές. Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια θα αγαπήσεις αυτό το γεύμα.

Τι θα χρειαστείς;1 μεσαίο πράσινο λάχανοΝερό1 φλιτζάνι ρύζι1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι1
ντομάτα, ψιλοκομμένη ή σε κύβους1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθοΑλατοπίπερο1 κουταλάκι κύμινο1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν1/4 φλιτζάνι λάδι1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτεςΠώς θα τη φτιάξεις;Αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα απ’ το λάχανο. Πλένουμε σε κρύο νερό. Κόβουμε τον πάτο και τοποθετούμε όλο το λάχανο σε βραστό νερό. Το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, κόψτε κάθε φύλλο στη μέση περίπου.Για να φτιάξουμε τη γέμιση με το ρύζι: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ρύζι, το κομμένο κρεμμυδάκι, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, λάδι, τη μισή σάλτσα ντομάτας και 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις φέτες ντομάτας.Παίρνουμε ένα κομμάτι λάχανο και το τοποθετούμε σε μια καθαρή επιφάνεια.Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ή και περισσότερο με το μείγμα μας. Τυλίγουμε το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάχανο.Τοποθετούμε τα ρολά με το λάχανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον, κύμινο. Καλύπτουμε τους λαχανοντολμάδες με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν.Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά το ήμισυ. Μειώνουμε τη θερμότητα. Αφήνουμε το πιάτο πάνω από τους λαχανοντολμάδες. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά και μετά αφαιρούμε το πιάτο.Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το υγρό και το ρύζι να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια μεταφέρουμε στο πιάτο κι απολαμβάνουμε!Δες κι αυτή τη συνταγή:

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα

Photo: themediterraneandish.com

Το άρθρο Ο διαφορετικός -και νόστιμος- τρόπος να μαγειρέψεις τους λαχανοντολμάδες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα