Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup για μια ημέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα

12:40 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Μένουμε σπίτι, εργαζόμαστε από το σπίτι και βγαίνουμε έξω μόνο για τα απαραίτητα. Αυτό έχει και ορισμένα θετικά, όπως το να περνάς περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου, με την οικογένειά σου και το κατοικίδιό σου. Και μεταξύ άλλων, δεν χρειάζεται να βάζεις makeup! Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup για μια ημέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα;

Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup; Τι λένε οι δερματολόγοι;

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι σταματούν να βάφονται, ειδικά αν το makeup που χρησιμοποιούσαν ήταν αποφρακτικό, τότε η επιδερμίδα είναι πολύ καλύτερη.

Ένα διάλειμμα από το makeup, λειτουργεί

ως ανανέωση του δέρματος και έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο φωτεινό, πιο ομοιόμορφο, λιγότερο ξεφλουδισμένο δέρμα. Αυτό συμβαίνει διότι, αντίθετα με τη φροντίδα του δέρματός σου, η οποία διεισδύει στο δέρμα, το μακιγιάζ κάθεται πάνω στην επιδερμίδα.

Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup για ένα χρονικό διάστημα;Για μια ημέρα

Χωρίς το makeup, το δέρμα μπορεί να αναπνεύσει, αλλά τι πραγματικά σημαίνει αυτό;

Βραχυπρόθεσμα, αυτό σημαίνει απλώς ότι το δέρμα είναι σε θέση να αναβαθμιστεί καλύτερα από μόνο του. Το δέρμα συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας, τα επίπεδα στρες και πολλούς άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Συνεπώς, εάν το κρατάμε καλυμμένο με το μακιγιάζ, μπορεί να επιλέξει να αυξήσει ή να μειώσει την παραγωγή σμήγματος και πετρελαίου και να αυξήσει ή να μειώσει τη φυσική του ενυδάτωση.

Φυσικά, θα πρέπει να συνεχίζεις να βάζεις τα προϊόντα φροντίδας, όπως ενυδατικές και serum.

Photo: unsplash/Myron EdwardsΓια μια εβδομάδα

Πολλές φορές, ένα φράγμα μακιγιάζ μπορεί να κάνει το δέρμα σου να παράγει περισσότερα έλαια, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια και εξανθήματα, επειδή υπάρχει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να φράξουν οι πόροι.

Με το λιγότερο μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, μπορείς να βελτιώσεις την ακμή και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσεις νέα σπυράκια.

Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν πως συνθήκες όπως η ροδόχρους ακμή μπορούν επίσης να βελτιωθούν, καθώς υπάρχει λιγότερη πιθανότητα το δέρμα να έρθει σε επαφή με δυνητικά ερεθιστικά συστατικά ή προϊόντα που φράσσουν πόρους.

Για έναν μήνα

Αν είσαι έναν μήνα χωρίς makeup, θα δεις ακόμη περισσότερα οφέλη. Ο κύκλος των κυττάρων του δέρματος διαρκεί περίπου 28 ημέρες – και αυτό είναι κάτι που κάνει το δέρμα από μόνο του.

Η εφαρμογή του καθημερινού μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο αυτό. Όσο περισσότερο το δέρμα μένει χωρίς μακιγιάζ, τόσο καλύτερα θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, τον έλεγχο των φυσικών ελαιών, την ενυδάτωση και τη φυσική διαδικασία απολέπισης.

Εκτός αυτού, δεν χρησιμοποιείς περιττά προϊόντα για τη φροντίδα του, όπως ένα ισχυρό καθαριστικό, αφού δεν προσπαθείς πια να καθαρίσεις όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να αφαιρείς κάθε βράδυ το μακιγιάζ σου, κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα για το δέρμα, για το οποίο σε ανταμείβει με το παραπάνω!

Με αυτές τις συνήθειες θα δείχνεις υπέροχη και χωρίς makeup!

Διαβάστε επίσης:

Μένουμε σπίτι και κάνουμε DIY αντιβακτηριακές μάσκες προσώπου!

Το άρθρο Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup για μια ημέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα