Ο σωστός τρόπος ν’ αποθηκεύσεις τα τρόφιμα για να είναι φρέσκα!

13:47 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Αν το παράκανες κι εσύ στο super market (κακώς), τότε θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με όλα αυτά τα προϊόντα που αγόρασες ώστε να μη σου χαλάσουν. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ν’ αποθηκεύσεις τα τρόφιμα για να διατηρηθούν φρέσκα;

Αν έχεις γεμίσει τα ντουλαπάκια στην κουζίνα και την κατάψυξη, μπορεί να σε πιάσει ένας μικρός πανικός για το τι θα κάνεις με όλα αυτά τα τρόφιμα, ώστε να μη χαλάσουν.

Το παν είναι η οργάνωση και ο τρόπος ν’ αποθηκεύσεις τα τρόφιμα ώστε να μη χαλάσουν και να διατηρηθούν όσο

γίνεται πιο φρέσκα. Τι κάνουμε λοιπόν; Ακολουθούμε τη μέθοδο FIFO.

FIFO σημαίνει…. “”first in, first out”, το πρώτο που είναι μέσα στο ψυγείο… το πρώτο που πρέπει να βγει.

Βήμα-βήμα ο τρόπος ν’ αποθηκεύσεις τα τρόφιμα

Συνδύασε τα πράγματα με παρόμοια πράγματα: Κονσέρβες φασόλια πηγαίνουν με άλλες κονσέρβες. Όλα τα γιαούρτια στο ψυγείο πρέπει να είναι μαζί σε συγκεκριμένο σημείο. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς κόκκους και τα λάδια στο ντουλάπι, τα τυριά στο ψυγείο και τα κρέατα στην κατάψυξη.

Τοποθέτησε τα αντικείμενα με αυτό που λήγει πιο σύντομα να είναι μπροστά-μπροστά. Στη συνέχεια, εξέτασε τις ημερομηνίες λήξης για όλα τα προϊόντα κάθε κατηγορίας. Τοποθέτησε τα προϊόντα που πρόκειται να λήξουν πρώτα στο μπροστινό μέρος του ψυγείου, του καταψύκτη ή του ραφιού! Όσα λήγουν αργότερα, τα τοποθετείς προς τα μέσα.

Πάντα πρέπει να παίρνεις τα μπροστινά. Δηλαδή, όταν προετοιμάζεις ένα γεύμα ή ψάχνεις ένα σνακ, πάντα να παίρνεις αυτά που λήγουν πρώτα κι έχεις τοποθετήσει μπροστά. Έτσι, αυτά θα καταναλωθούν πρώτα και δεν θα πετάξεις τίποτα.

Ακολούθησε τη συγκεκριμένη μέθοδο για όλα τα τρόφιμα που ψωνίζεις.

Προϊόντα με ημερομηνία λήξης που αγνοείς και χρησιμοποιείς ακόμα!

Πότε λήγουν τα προϊόντα;

Είναι σημαντικό να ελέγχεις τις ετικέτες αλλά και να τις κατανοείς. Δηλαδή;

Best if Used By/Before: Αυτή η ημερομηνία αναφέρεται στο πότε το προϊόν διατροφής θα διαθέτει την καλύτερη γεύση ή ποιότητα. Δεν πρόκειται για ημερομηνία αγοράς ή ασφαλείας.

Sell-By: Αυτή η ημερομηνία αναφέρει στο κατάστημα πόσο καιρό μπορεί να εμφανιστεί το προϊόν. Χρησιμοποιείται για διαχείριση αποθεμάτων και δεν είναι ημερομηνία ασφαλείας.

Use-By: Η ημερομηνία αυτή μας λέει την τελευταία συνιστώμενη ημερομηνία για χρήση ενώ το προϊόν έχει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, την καλύτερη ποιότητα. Δεν είναι η ημερομηνία ασφαλείας, εκτός εάν πρόκειται για προϊόν για βρέφη.

Freeze-By: Η ημερομηνία αυτή υποδεικνύει πότε πρέπει να καταψυχθεί ένα προϊόν ώστε να διατηρεί την ποιότητά του . Δεν είναι ημερομηνία ασφάλειας ή ημερομηνία αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέχεις στις ετικέτες τροφίμων στο σούπερ μάρκετ

Το άρθρο Ο σωστός τρόπος ν’ αποθηκεύσεις τα τρόφιμα για να είναι φρέσκα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα