Δεν ήταν ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο δράστης στο club Reina (Photos-Videos)

12:05 1/1/2017 - Πηγή: iPop

Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση σε club στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 39 άτομα, τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τουρκικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης ο δράστης:

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διέψευσε την πληροφορία ότι ο

δράστης που στέρησε τη ζωή σε 39 άτομα στο club Reina ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Παράλληλα, ο ίδιος, τόνισε ότι αρχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία, αναφορικά με την επίθεση και σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση, καθώς και ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν:

Φανερά οργισμένος ο Πρόεδρος της Τουρκίας προέβη σε δηλώσεις κατά της οποίες τόνισε πως η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκους Πρόεδρος δήλωσε:

Ως έθνος, θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους εναντίον όχι μόνο των ένοπλων επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων και των δυνάμεων που βρίσκονται πίσω τους, αλλά επίσης εναντίον των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιθέσεών τους

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία θα αγωνισθεί μέχρι το τέλος εναντίον των κάθε μορφής επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να καταστρέψουν το ηθικό του λαού μας και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας με αποτρόπαιες επιθέσεις που στοχοθετούν αμάχους. Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως έθνος, θα συσπειρωθούμε περισσότερο και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ σε τέτοια βρώμικα παιγνίδια».

Video από την αλλαγή του έτους στο club, λίγα λεπτά πριν την επίθεση:

Video την ώρα που ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί:

Το συγκεκριμένο video έχει τραβηχτεί μέσα από ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν ακριβώς έξω από το club και κατά τη διάρκεια του ακούγονται πυροβολισμοί.

Σκηνές πανικού αμέσως μετά την επίθεση:

Φωτογραφία του μακελάρη:

Από την επίθεση του ενόπλου τραυματίσθηκαν, όπως τόνισε ο ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Recep Akdağ, 69 άτομα. Μάλιστα, εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερις.

Θυμίζουμε, πως λίγη ώρα μετά την έλευση του 2017 και συγκεκριμένα στις 01:15 (00:15 ώρα Ελλάδας) ο δράστης εισέβαλε στο κέντρο διασκέδασης αφού είχε προηγουμένως σκοτώσει μπροστά στην είσοδο έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη.

Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων:

Σύμφωνα με πληροφορίες της τούρκικης αστυνομίας, μεταξύ των 21 εκ των 39 νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι ούτε ομογενείς, ενώ από αυτά τουλάχιστον 15 δεν είναι Τούρκοι πολίτες, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πρόκειται για πολίτες από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, το Λίβανο, αλλά και τη Λιβύη, σύμφωνα με την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Επίσης, μια Ισραηλινή γυναίκα είναι μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, μεταξύ των 21 ταυτοποιημένων νεκρών δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι ή ομογενείς. Η ταυτοποίηση όμως των θυμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση και για την ταυτότητα όλων των τραυματιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Κλιμάκια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία δεν εντόπισαν κανένα Έλληνα, μεταξύ των τραυματιών.

Ξεκίνησε η ταυτοποίηση των θυμάτων

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και μία 18χρονη κοπέλα από το Ισραήλ, η Lian Nasser, η οποία βρισκόταν στο club μαζί με 3 φίλες της. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την ταυτότητα της άτυχης κοπέλας, ενώ μία από τις φίλες της νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


«Η Lian ταξίδευε με γκρουπ στην Τουρκία για τις γιορτές. Για χθες το βράδυ είχαν αποφασίσει να πάνε στο κλαμπ Reina. Είχαμε μιλήσει μαζί της λίγα λεπτά πριν την επίθεση και μας έλεγε πόσο χαρούμενη είναι και τι ωραία που τα περνάει!» ανέφερε στην τουρκική τηλεόραση η θεία της κοπέλας.

Φωτογραφία από το club όπου έγινε η επίθεση:Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ περίμεναν πως κάτι θα συμβεί:

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια σχετικά με διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, είπε στους δημοσιογράφους ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

Ο Κοτζαρσλάν σε δηλώσεις του, που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet τόνισε χαρακτηριστικά:

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Δείτε τι έγινε!

Ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς διεβίβασε σήμερα το πρωί προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας κ. Yaşar Halit Çevik τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού προς τον Τουρκικό Λαό και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. 1/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 1, 2017

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. 2/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 1, 2017

Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας. 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 1, 2017

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης» επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Κ.Μητσοτάκης:

Θλίψη και οδύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Ας είναι το τελευταίο για το 2017…

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) January 1, 2017

Συντετριμμένη η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, έγραψε στο Twitter:

«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών»

2017 starts with an attack in #Istanbul. Our thoughts are with victims and their loved ones. We continue to work to prevent these tragedies

— Federica Mogherini (@FedericaMog) January 1, 2017

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδίκασε επίσης την επίθεση και τόνισε:

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πιο κυνικό έγκλημα από την δολοφονία αθώων πολιτών την Πρωτοχρονιά. Οι τρομοκράτες όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια της ανθρώπινης ηθικής. Κοινό μας καθήκον, είναι να απαντήσουμε αποφασιστικά στην τρομοκρατική επιθετικότητα

Διαβάστε επίσης:

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες- Σοκάρουν οι μαρτυρίες (Photos-Video)

photo:REUTERS, ntv

The post Δεν ήταν ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο δράστης στο club Reina (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
club, reina, club, reina, Πρωτοχρονιά, video, συγκεκριμένο, recep, ελλαδα, σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, λιβυη, ηπα, ηλεκτρονική, συλλυπητήρια, θλίψη, twitter, reuters, ntv, ipop, εθνος, υπουργειο εσωτερικων, Στην κορυφή του σπιτιού, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, τσιπρας, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, ipop, αγιος βασιλης, ηλεκτρονική, θλίψη, αυτοκινητο, γυναικα, ευχες, ηπα, ισραηλ, κωνσταντινουπολη, τηλεοραση, ωρα, αλληλεγγυη, βραδυ, βρισκεται, δειτε, δηλωσεις, εγινε, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, ενημερωση, εννοια, ερντογαν, εσωτερικων, ζωη, υπηρεσιες, υπηρχαν, ηθικο, μαροκο, μητσοτακης, νοσοκομεια, ξημερωματα, πουτιν, πρωι, σαουδικη αραβια, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συλλυπητήρια, σκεψεις, σχεδια, ταυτοτητα, τις δυσκολες στιγμες, τουρκια, υπουργειο εξωτερικων, χαος, ψυχραιμια, οδυνη, ειλικρινεις, χωρα, υπουργειο, κοπελα, μπροστα, πληροφοριες, recep, θεια, υγειας
Αναζητήσεις
το νέο έτος ήρθε και φέρνει μαζί του έξτρα φόρους
Τυχαία Θέματα