Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες- Σοκάρουν οι μαρτυρίες (Photos-Video)

08:48 1/1/2017 - Πηγή: iPop

Βαρύ είναι το πένθος στην Τουρκία όπου ανήμερα την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε πολύνεκρη επίθεση σε γνωστό nightclub. Ένας ενοπλος άνδρας ή δύο εισέβαλαν στο nightclub Reina, που βρίσκεται στην περιοχή Ortakoy στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης και στέρησαν τη ζωή σε 39 άτομα, ενώ τραυμάτισαν ακόμα 69.

Σύμφωνα με πληροφορίες 4 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έχουν

αναγνωριστεί οι 21 από τους νεκρούς και οι 15 ή 16 εξ αυτών είναι ξένοι υπήκοοι.

Η επίθεση του ενόπλου πραγματοποιήθηκε στις 01:15 την Κυριακή (00:15 ώρα Ελλάδας). Ο άνδρας εισέβαλε στο κέντρο διασκέδασης αφού είχε προηγουμένως σκοτώσει μπροστά στην είσοδο έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη.

Έρευνες για τον δράστη:

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ σημείωσε, πως η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό καθώς, ο δράστης αν και τα ΜΜΕ επισήμαιναν, πως ήταν νεκρός τελικά διαφεύγει της σύλληψης.

Πολίτες πηδούσαν στον Βόσπορο για να σωθούν:

Θυμίζουμε, πως μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 700 άνθρωποι, και πολλοί από αυτός πήδησαν στον Βοσπόρου για να μπορέσουν να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου που είχε ντυθεί Αϊ- Βασίλης.

Την πολύνεκρη επίθεση καταδίκασε η προεδρία των ΗΠΑ, αλλά και το ελληνικό ΥΠΕΞ. Συλλυπητήρια μηνύματα στον τούρκικο λαό έστειλαν ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως επίσης και η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Συγκλονίζει με τα λεγόμενα του αυτόπτης μάρτυρας:

Ο ποδοσφαιριστής Σεφά Μποϊντάς της Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης ο οποίος ήταν μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν στο club μίλησε για όσα βίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας:

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν» και τόνισε:

Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους

«Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν» είπε και τόνισε «Αυτό συνέβη και στη μία από τις φίλες μου. Την σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω».

Ενώ σημείωσε: «Οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους».

Πληροφορίες για τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του:

Πρώτος τη ζωή του από τα χέρια του μακελάρη έχασε σύμφωνα με τα διεθνή ο 21χρονος αστυνομικός, Burak Yildiz.

Ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε τα ΜΜΕQ

«Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο νυχτερινό κέντρο, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης και ανοίξει πυρ αδιακρίτως».

Φωτογραφία του αστυνομικού:

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης» επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες από την επίθεση σε club στην Κωνσταντινούπολη (Photos & videos)

photos:Murat Ergin/Ihlas News Agency via REUTERS,Mirror

The post Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες- Σοκάρουν οι μαρτυρίες (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα