Μουζάλας για προσφυγικό: «Το plan b και το plan c είναι το plan a: να ισχύσει η συμφωνία»

09:08 1/1/2017 - Πηγή: iPop

Τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη χώρα μας αλλά παράλληλα και για ολόκληρη την Ευρώπη εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει plan b.

Ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής εστίασε επίσης και στην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού αλλά και των εθελοντών στους πρόσφυγες.

Ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει βοηθήσει τη χώρα μας, ήταν μια βάση για να μπει μια τάξη στο χάος. Χωρίς αυτήν θα είχαμε

100.000 ακόμη ανθρώπους στην Ελλάδα

Για την ύπαρξη plan b:

«Το plan b και το plan c είναι το plan a: να ισχύσει η συμφωνία» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας και υπογράμμισε:

Δεν θα επιτρέψουμε ο καθένας, όποτε θέλει και για όσο θέλει, να πηγαίνει σε ένα camp και να κάνει ό,τι θέλει

Για τις ΜΚΟ:

Ο Υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΜΚΟ τονίζοντας πως δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και επισημαίνοντας «Στη χώρα μας δεν υπήρχε σύστημα ελέγχου, επομένως, μπορούσαν να παρεισφρήσουν και ύποπτες ΜΚΟ εις βάρος των καθ’ όλα νόμιμων. Με το μητρώο, θέλουμε να είναι σαφώς ελέγξιμη η δράση τους και όχι να περιορίσουμε τις δυνατότητές τους».

Στο τέλος της συνέντευξης του ο Γιάννης Μουζάλας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων λέγοντας:

Θα φύγουμε από το συσσίτιο και θα μπούμε στο cash, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πάρα πολύ. Αλλά αυτό θέλει μία ειδική μελέτη

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Μουζάλας για προσφυγικό: «Το plan b και το plan c είναι το plan a: να ισχύσει η συμφωνία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα