Ντόμινο εξελίξεων: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου

18:43 22/11/2022 - Πηγή: iPop

Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου. Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, ενώ ερευνώνται και οι στενοί συγγενείς και τρίτα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονταν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

ξεκινάει την έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» και συγκεκριμένα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησής του, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία (ταμεία, κ.λπ.) της δομής. Θυμίζουμε πως τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, όπως θα ελέγξει και το ενδεχόμενο εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις – Οι νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμό και τιμωρίες και το νέο διοικητικό συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η οργάνωση είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοί της. Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα. Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στο site στέρηση εσοδών για νέες δωρεές. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ντόμινο εξελίξεων: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα