Νέα παράταση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης (;)

14:12 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Με νέα παράταση φέρεται να φλερτάρει η δεύτερη αξιολόγηση σύμφωνα με δημοσίευμα το γερμανικού Τύπου που επικαλείται τις δηλώσεις Ευρωπαίου Αξιωματούχου.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ την Τετάρτη σε σχετικό του άρθρο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφέρει πως η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Τι δήλωσε Ευρωπαίος Αξιωματούχος;

Σύμφωνα με το άρθρο του γερμανικού πρακτορείου ο Αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε:

«Βρισκόμαστε

σε πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά την Ελλάδα» και μιλώντας για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία σημαντική εξέλιξη έως τον Μάιο του επόμενου έτους».

Για την συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ:

Επίσης, ο Αξιωματούχος σχολίασε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο αλλά και τη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως «μόνο το Eurogroup είναι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων που συνδέονται με το ελληνικό πρόγραμμα».

Για το ΔΝΤ:

Ο Αξιωματούχος της Ε.Ε. σχολίασε και το πρόσφατο άρθρο των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το οποίο ανέφερε πως «ήρθε σε μία κακή χρονική συγκυρία».

Θυμίζουμε, πως στο συγκεκριμένο άρθρο, οι M. Όμπστφελ και Π. Τόμσεν ασκούν έντονη κριτική στην Ε.Ε. αναφορικά με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ζητούν από τη χώρα μας χώρα μας τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Επαφών συνέχεια με τους Θεσμούς σε βαρύ κλίμα λόγω Τόμσεν- Όσα περιμένουμε σήμερα

photo:AP

The post Νέα παράταση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα