Έκκληση Γιούνκερ να συνεχιστεί η εκεχειρία στο ανατολικό Χαλέπι – Τουλάχιστον 7 νεκροί άμαχοι

13:24 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Με την εκεχειρία να έχει παραβιαστεί και με τους βομβαρδισμούς να είναι αλλεπάλληλοι στο ανατολικό Χαλέπι, την ώρα που 6.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν αποχωρήσει από την περιοχή, Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απευθύνει έκκληση να συνεχιστεί η εκεχειρία μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την συριακή κρατική τηλεόραση τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, από τους αντάρτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού.

Τι είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

Αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει

το Χαλέπι, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το Χαλέπι, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τους βομβαρδισμούς είναι μεγάλος και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν την συμφωνία που είχε προαποφασιστεί για την απομάκρυνση των μαχητών από την περιοχή και τη λήξη των μαχών.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα απασχόλησε και τον Γαλλικό τύπο, ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στην παραβίαση της συμφωνίας και την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι.

Le Soir:

Η Γαλλική εφημερίδα Le Soir, συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο Χαλέπι κάνει λόγο για «τραγωδία» και σχολιάζει πως η διεθνής κοινότητα δεν έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ φαίνεται αρκετά απαισιόδοξη για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

La Libre Belgique:

Η εφημερίδα La Libre Belgique σχολιάζει κι αυτή από την πλευρά της τις αγριότητες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Χαλεπίου. Στο πρωτοσέλιδο της μιλά για την λήξη της μάχης, καθώς ο συριακός στρατός κατάφερε να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο. Κύριο ερώτημα, όμως, παραμένει το ποιο θα είναι το μέλλον των αμάχων, αναφορικά και με τους νεκρούς που έχουν προκύψει.

Διαβάστε επίσης:

Καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από το Χαλέπι- Σε ισχύ η εκεχειρία

The post Έκκληση Γιούνκερ να συνεχιστεί η εκεχειρία στο ανατολικό Χαλέπι – Τουλάχιστον 7 νεκροί άμαχοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα