Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

12:55 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Στη Βουλή εισήχθη την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 11:00 την Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και περιλαμβάνει διατάξεις για «τον Πτωχευτικό Κώδικα, τη Διοικητική Δικαιοσύνη, τα Τέλη – Παράβολα, την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και τροποποιήσεις του ν. 4270/2014».

Εισηγητής της διαδικασίας να σημειωθεί, ότι ήταν

ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, καθώς επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις για την οικονομία και τις δικαστικές υποθέσεις.

Τι είπε ο Σταύρος Κοντονής;

Ο κ. Κοντονής κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία είναι άμεση και τα νομοθετήματα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, καθώς περιέχουν κρίσιμα ζητήματα και συγκεκριμένα τόνισε:

Είναι γνωστό σε όλους ότι νομοθετούμε υπό επείγουσες συνθήκες και πρέπει όλα αυτά τα νομοθετήματα με την κατάλληλη επεξεργασία και με λίγο πιο εντατική εργασία να ολοκληρωθούν άμεσα

Αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης:

Η Κυβέρνηση συμφώνησε με το κατεπείγον της διαδικασίας και διαβεβαίωσε ότι θα ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με τις διατάξεις που αναφέρονται στο νομοσχέδιο.

Η Αντιπολίτευση από την άλλη δεν συμφωνεί ότι η διαδικασία είναι επείγουσα και θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να φέρει στη Βουλή τις προωθούμενες διατάξεις για κρίσιμα θέματα, που όπως υποστηρίζει έπρεπε να βρίσκονται σε τρία διαφορετικά νομοσχέδια.

Η διαδικασία τελικά εγκρίθηκε από την πλειοψηφία. Την πρωινή συνεδρίαση θα ακολουθήσει μια ακόμη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα για την ακρόαση φορέων, ενώ θα υπάρξει και μια ακόμα στις επιτροπές την Πέμπτη, προκειμένου να εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Κατατίθεται πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

The post Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα