Νέα μέτρα σε εφαρμογή για τα μπαρ και τους χώρους διασκέδασης- Τσουχτερά τα πρόστιμα

11:53 8/7/2021 - Πηγή: iPop

Από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε ισχύ είναι τα νέα μέτρα για τα μπαρ και τη διασκέδαση, που θα επιτρέπεται πλέον μόνο για τους καθήμενους.

Πυρετός νέων μέτρων από την Κυβέρνηση που προσπαθεί να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν τη στιγμή που τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες αυξάνονται συνεχώς. Έτσι λοιπόν, από σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Αναλυτικά
όλα τα νέα μέτρα για τα μπαρ και τους χώρους διασκέδασης

Όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθημένους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Αναλυτικά τα πρόστιμα:

Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημέρεςΓια τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.Σε περίπτωση τρίτης παράβασης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ισχύει για 15 ημέρες, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Να τονίσουμε πως οι κυρώσεις θα μπορούν να επιβάλλονται και εκ των υστέρων, δηλαδή μέρες μετά, με βάση υλικό που θα εντοπίζεται στα social media.

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα; Ποια είναι τα νέα μέτρα στο χώρο της διασκέδασης και του αθλητισμού;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέα μέτρα σε εφαρμογή για τα μπαρ και τους χώρους διασκέδασης- Τσουχτερά τα πρόστιμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα