ΝΑΤΟ: Σαν το καρκίνο εξαπλώνεται το Ισλαμικό Κράτος

09:33 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Είναι τόσο γρήγορη η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους που ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ την παρομοιάζει με τον τρόπο που εξαπλώνεται ο καρκίνος.

Κατά τον ίδιο, οι πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική συχνά έχουν σκοπό να «καλύψουν τις κινήσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων», παρόλο που οι οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν ότι το μόνο κίνητρο των προσφύγων είναι να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Το μέλος του ΝΑΤΟ

υποστήριξε ότι «τα μέλη του Ισλαμικού Κράτου εκμεταλλεύονται τα μονοπάτια της ελάχιστης αντίστασης απειλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ» και πρόσθεσε πως οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας έχουν προκαλέσει ένταση του προβλήματος.

Ο ίδιος έσπευσε να κάνει έναν διαχωρισμό ανάμεσα στους στους εγκληματίες, τους τρομοκράτες και τους ξένους μαχητές.

Από την πλευρά, ο διευθυντής του προγράμματος δικαιωμάτων των μεταναστών του Human Rights Watch, τόνισε πως: «Μιλάμε για βελόνα στα άχυρα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες βελόνες, αλλά κυρίως μιλάμε για ανθρώπους που αναζητούν προστασία και δεν έχουν κακές προθέσεις αλλά αντίθετα είναι ευγνώμονες προς αυτούς που τους βοηθάνε».

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε πως τα λεγόμενα του στρατηγού του ΝΑΤΟ αποδεικνύουν ότι βλέπει το προσφυγικό μέσα από «στρατιωτικό πρίσμα».

The post ΝΑΤΟ: Σαν το καρκίνο εξαπλώνεται το Ισλαμικό Κράτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα