Αγωνιούν οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

07:51 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Μια μέρα πριν το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών γίνεται η σύγκληση του υπουργικού Συμβουλίου, την ίδια στιγμή που η κατάσταση για τους χιλιάδες πρόσφυγες είναι απελπιστική.

Στην Ειδομένη είναι συγκεντρωμένα πολλά παραπάνω άτομα απ’ όσα μπορεί να φιλοξενήσει κανονικά, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες και πολλαπλά προβλήματα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να καταφθάνουν στον Πειραιά με πιο αργούς ρυθμούς, ωστόσο. Παράλληλα, περίπου 2.000-3.000 άτομα έρχονται καθημερινά στα ελληνικά

νησιά, με τον φόβο να δημιουργηθεί κι εκεί μεγάλος συνωστισμός.

Το πρωί της Πέμπτης έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το Blue Star 1 με 580 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι στην Ειδομένη γίνονται όλο και χειρότερες, με την έλλειψη νερού και φαγητού να αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πλέον οι πρόσφυγες σιτίζονται μόνο με ότι τους προσφέρουν οι ΜΚΟ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ για να μπορέσουν να πάρουν ακόμα και ένα φρούτο πρέπει να περιμένουν ώρες στην ουρά.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα όμως και στις συνθήκες υγιεινής, καθώς οι τουαλέτες είναι εξαιρετικά λίγες για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην Ειδομένη. Παράλληλα, προσφυγόπουλα υποφέρουν από τον πυρετό κι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στον Πειραιά φιλοξενούνται περί τους 3.000 , ενώ τα hot spots – ακόμα και τα άτυπα- ανά την χώρα είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό Συμβούλιο θα επαναλάβει τις θέσεις του σχετικά με το ότι θα πρέπει να δοθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, ενώ θα κάνει γνωστή και την στάση που θα κρατήσει στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αγωνιούν οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα