Τι έγινε στο «δείπνο των 6» στις Βρυξέλλες;

07:29 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Άγνωστο παραμένει το τι ακριβώς έγινε κατά την διάρκεια του «δείπνου των 6» στις Βρυξέλλες, βασικό θέμα συζήτησης του οποίου ήταν η Ελλάδα.

Πολύ πιθανό να μην τα «βρήκαν» μεταξύ τους οι Θεσμοί και η τελική απόφαση για το πότε επιστρέφει το κουαρτέτο στην Αθήνα να ληφθεί στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Πληροφορίες θέλουν ακόμα την διαπραγμάτευση να

«έχει κοπεί πλέον στα τέσσερα» λόγω των διαφορετικών απόψεων: Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Ελλάδας.

Η Κομισιόν πιθανότατα άσκησε το βράδυ της Τετάρτης πιέσεις στο ΔΝΤ προκειμένου να μην δείχνει τόση μεγάλη επιμονή στα θέματα που σχετίζονται με τα δημοσιονομικά και το ασφαλιστικό.

Το ΔΝΤ έχει θέσει τους όρους του όσον αφορά την συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, διευκρινίζοντας πως εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα, τότε θα πρέπει να γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους. Φυσικά όμως κούρεμα του χρέους δεν επιθυμούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι, με αποτέλεσμα να είναι όλα τα σενάρια πιθανά αυτή τη στιγμή.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται πως θα δοθούν παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την συνάντηση των 6 στις Βρυξέλλες και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει λίγο παραπάνω.

Ποιοι κάθισαν στο τραπέζι του «μυστικού δείπνου»;

Ντέκλαν Κοστέλο και Μάριο Μπούτι από την Κομισιόν, Ράσμους Ρέφερ και Μπενουά Κερέ από πλευράς ΕΚΤ και φυσικά η Ντέλια Βελκουλέσκου και ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Τι έγινε στο «δείπνο των 6» στις Βρυξέλλες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα