Ένα βήμα πριν από τις εκλογές;

08:23 3/3/2016 - Πηγή: Antinews

Η χώρα έχει παραλύσει. Βρίσκεται σε μια κατάσταση που ενώ έχει να αντιμετωπίσει εθνικά θέματα ύψιστης σημασίας, δείχνει να είναι ακυβέρνητο πλοίο. Ποτέ άλλοτε, ούτε και με το μπάχαλο που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου μετά τις Κάννες και την παραίτησή του, δεν εμφάνισε η Ελλάδα μια εικόνα σαν κι αυτήν. Προσφυγικό και οικονομία, συνδεδεμένα όσο κι αν αυτό δεν είναι εφικτό και δεν το λέμε επισήμως, απειλούν να διαλύσουν τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό

ότι τις τελευταίες ημέρες δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε στα υπουργεία. Υπουργοί και στελέχη έχουν κατεβάσει τα μολύβια, δεν βγαίνουν εγκύκλιοι, δεν λαμβάνονται αποφάσεις, δεν προωθούνται νομοσχέδια, όλα είναι σε εκκρεμότητα. Σχεδόν όλοι οι τομείς της αγοράς βρίσκονται σε αναμονή αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εγκύκλιοι που έπρεπε να έχουν εκδοθεί και διατάξεις που έπρεπε να έχουν ψηφιστεί για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις είναι κρατημένες στα συρτάρια του υπουργείου. Εκείνος ο Αλεξιάδης που μιλάει μέχρι και στην τηλεόραση της κάτω Ραχούλας και είναι μόνιμος κάτοχος τηλεπαράθυρων έχει αποτύχει παταγωδώς. Κι ενώ δεν έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις που η δέσμευση ήταν ότι θα ξεκινούσαν αρχές Μαρτίου, διαρρέονται διάφορα σενάρια για τους νέους φορολογικούς συντελεστές που θα ισχύσουν το 2017. Κλίμακες που τσακίζουν τη μεσαία τάξη, όσους δηλώσουν όσα παίρνουν και τελικά θα αναγκαστούν να επιζητούν «μαύρα» για να γλιτώσουν.

Βεβαίως, ακόμη περιμένουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις διάφορες λίστες. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς, λίστα του Σίντλερ ή λίστα για ψώνια στον Βασιλόπουλο, αλλά λεφτά δεν έχουν μπει στα ταμεία. Μόνο ο Τσίπρας περνιέται για διώκτης του φορο-εγκλήματος.

Η περίπτωση των κόκκινων δανείων είναι χαρακτηριστική της αβελτηρίας της κυβέρνησης. Ο Σταθάκης μόνο να γελάει ξέρει στα κανάλια και να δίνει συνεντεύξεις εν πλήρη... ευθυμία αλλά την υπόθεση των κόκκινων δανείων δεν την έχει λύσει. Δανειολήπτες και επιχειρήσεις δεν πληρώνουν περιμένοντας τις ρυθμίσεις που θα έρθουν ενώ οι τράπεζες είναι στον αέρα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται ραγδαία. Ο Σταθάκης... ατάραχος περιμένει πότε θα ξανακαταρρεύσουν οι τράπεζες για να πάμε σε κούρεμα καταθέσεων.

Κι ενώ στην οικονομία δεν γίνεται απολύτως τίποτε και όλοι περιμένουν πότε θα έρθουν οι δανειστές, στο Προσφυγικό συμβαίνει το απόλυτο χάος. Πελιδνοί υπουργοί διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα από χώρα transit γίνεται χώρος εγκατάστασης και ότι οι πρόσφυγες από 50 χιλιάδες που έλεγε το περασμένο Σάββατο ο Μουζάλας, έγιναν 150 χιλιάδες που είπε χθες ο Κοτζιάς. Δύσμοιροι άνθρωποι αφήνονται πεινασμένοι και έρμαια Ελλήνων δουλεμπόρων και κερδοσκόπων αλλά η κυβέρνηση απουσιάζει.

Όλο αυτό το χάος και η ακυβερνησία δεν μπορεί να είναι τυχαία. Και δεν μπορεί ενώ χάνεται ο τόπος η κυβέρνηση να ασχολείται με τις γατούλες και πώς θα τις σκίσει. Ούτε να τρώει το χρόνο της απειλώντας με εξώδικα και μηνύσεις όσους δεν προσκυνάνε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, πιθανότατα το χάος να είναι ο διάδρομος για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το σενάριο της «ηρωϊκής εξόδου» παίζει ξανά. Δηλαδή ο Τσίπρας να φύγει μέσω εκλογών καταγγέλλοντας τους κακούς δανειστές, τους επιχειρηματίες, τη διαπλοκή, τους Τούρκους, τους Νεφελίμ. Να χάσει... αξιοπρεπώς στις κάλπες, να δώσει στον Κυριάκο την καυτή πατάτα και να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο και να πετροβολά. Θα γίνει ξανά αντιμνημονιακός, αριστερός, ανθρωπιστής που θα τα βάλει με όλους έχοντας στο στόμα του μια μόνιμη ατάκα: «Με έφαγαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά εγώ αντιστάθηκα».

Το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης» φοριέται πολύ στο Μαξίμου και γι' αυτό όλη αυτή η ένταση και η αίσθηση ακυβερνησίας σε σημείο... ανοησίας και εγκληματικής, αντεθνικής στάσης. Όμως, όπως ξέρουμε στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι κάλπες είναι η μόνη λύση. Ενδεχομένως, λοιπόν, να είναι ένα στημένο κολπάκι η αδιέξοδη κατάσταση για να φύγει ο Αλέξης με ψηλά το κεφάλι και να βάλει παρακαταθήκη για το μέλλον. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι Έλληνες έχουν κακή μνήμη. Εδώ ο Ανδρέας ήταν ένα βήμα πριν από τον Κορυδαλλό και με το ένα πόδι στον τάφο και τον ξαναψήφισε ο κόσμος πανηγυρικά. Γιατί να μην αναστηθεί και το πολιτικό πτώμα που λέγεται Αλέξης ο οποίος έχασε σε ένα χρόνο το κεφάλαιο που είχε χτίσει με τόσα ψέματα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα