«Μουσείο του μέλλοντος»: Η πρώτη αποθήκη έργων τέχνης άνοιξε τις πύλες της και σε περιμένει με 151 χιλιάδες εκθέματα

13:21 18/11/2021 - Πηγή: iPop

To «Μουσείο του μέλλοντος» με τις γυάλινες προθήκες γεμάτες με έργα τέχνης, ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από την εταιρεία MVRDV, είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό! Το συγκλονιστικό αυτό Μουσείο στο Ρότερνταμ περιμένει την επίσκεψή σου και πίστεψέ με, αξίζει και με το παραπάνω.

Το Μουσείο Boijmans Van Beuningen, ο δήμος του Ρότερνταμ και το Ίδρυμα De Verre Bergen εγκαινίασαν το Depot Boijmans Van Beuningen, ένα κτίριο αποθήκευσης έργων τέχνης. Αποκαλείται «η πρώτη δημόσια αποθήκη τέχνης

στον κόσμο» και έχει διαφορετική δυναμική και λειτουργία από εκείνη ενός μουσείου: δεν υπάρχουν εκθέσεις, αλλά μπορείς να περιηγηθείς σε 151.000 έργα τέχνης ή να ρίξεις μια ματιά στο παρασκήνιο της συντήρησης και αποκατάστασης των έργων.

Ossip van DuivenbodeΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Μουσείο στο Ρότερνταμ που αποτελεί το «Μουσείο του μέλλοντος»

Το Depot Boijmans Van Beuningen άνοιξε για το κοινό ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου και σε αντίθεση με τις περισσότερες αποθήκες μουσείων, αυτή είναι ανοιχτή και μπορείς να την επισκεφτείς. Επιτρέπει στο μουσείο να αποκαλύψει ολόκληρη τη συλλογή του, ενώ τα περισσότερα μουσεία μπορούν να παρουσιάσουν μόνο περίπου το 20% ή λιγότερο των εκθεμάτων τους.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις διάφορες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, οι οποίες παρουσιάζουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έπιπλα, κεραμικά και άλλα.

Ossip van Duivenbode

Το Μουσείο Boijmans Van Beuningen είναι το πιο διάσημο μουσείο τέχνης στο Ρότερνταμ. Βρίσκεται στο Museumpark, στο κέντρο της πόλης, και τώρα οι καθρέφτες με τους οποίους έχει επενδυθεί αντανακλούν την πόλη και τη φύση που περιβάλλει το μέρος.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV έδωσε στο κτίριο μορφή σε σχήμα μπολ, η οποία είναι ντυμένη με γυάλινο καθρέφτη, ενώ η οροφή του είναι ένας κήπος γεμάτος δέντρα. Στο εσωτερικό συνδυάζει αποθηκευτικούς χώρους με στούντιο και αίθουσες συντήρησης. Αποκαλύπτοντας το γεμάτο τέχνη εσωτερικό του στο κοινό για πρώτη φορά, το κτίριο περιέχει 63.000 πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες και αντικείμενα και 88.000 εκτυπώσεις και σχέδια.

Ossip van Duivenbode

«Ως αρχιτεκτονική εταιρεία, ήταν αποστολή μας να επιτρέψουμε σε μια ιδιαίτερη εμπειρία τέχνης να πάει χέρι-χέρι με ένα κτίριο που παίρνει μια εξίσου ιδιαίτερη μορφή», δήλωσε ο συνιδρυτής του στούντιο Winy Maas.

Το Depot άνοιξε επίσημα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του κτιρίου. Αποκαλύπτοντας το γεμάτο τέχνη εσωτερικό του στο κοινό για πρώτη φορά, το κτίριο περιέχει τώρα 63.000 πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες και αντικείμενα και 88.000 εκτυπώσεις και σχέδια.

Ossip van Duivenbode

Τα κυριότερα σημεία του Μουσείου περιλαμβάνουν το Untitled (Manhole), ένα γλυπτό του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan που στο παρελθόν δεν είχε εκτεθεί πλήρως, καθώς το κομμάτι έχει σχεδιαστεί για να κρύβεται μερικώς κάτω από ένα πάτωμα. Εδώ, μπορείτε να τα δείτε για πρώτη φορά ολόκληρο.

Το εσωτερικό είναι οργανωμένο σε επτά κύρια επίπεδα, που περιλαμβάνουν 20 διαφορετικά τμήματα αποθήκης. Δεκατέσσερα από αυτά χρησιμοποιούνται από το μουσείο, ενώ άλλα έξι μισθώνονται από ιδιώτες συλλέκτες. Αυτοί οι αποθηκευτικοί χώροι χωρίζονται σε πέντε διαφορετικές «κλιματικές ζώνες», οργανωμένες ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ossip van Duivenbode

Το τελευταίο επίπεδο διαθέτει εστιατόριο και χώρο εκδηλώσεων σχεδιασμένο από το στούντιο σχεδιασμού Concrete με έδρα το Άμστερνταμ. Αυτό συνδέεται με τον κήπο στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, ο οποίος διαθέτει σημύδες, πεύκα και εντυπωσιακά φυτά.

Το εντυπωσιακό και ανατρεπτικό Μουσείο Depot Boijmans Van Beuningen έχει ανοίξει τις πόρτες του και σε περιμένει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Μουσείο του μέλλοντος»: Η πρώτη αποθήκη έργων τέχνης άνοιξε τις πύλες της και σε περιμένει με 151 χιλιάδες εκθέματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα