Μισέλ Πλατινί: Η συνείδησή μου είναι καθαρή.Ξέρω πολύ καλά πως αδικήθηκα

16:09 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο Μισέλ Πλατινί, εξακολουθεί να υποστηρίζει την αθωότητά του, δηλώνοντας πως είναι ήσυχος με τη συνείδησή του και πως η απόφαση για τον οκταετή αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο, ήταν μεγάλη αδικία.

Μιλώντας σε στους Times, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA, που έχασε την ευκαιρία να θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σχολιάζει όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από την ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο παράνομης πληρωμής

του από τον Σεπ Μπλάτερ. Ο Πλατινί δηλώνει για άλλη μια φορά αθώος και έτοιμος να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομα του.

Συγκεκριμένα ο Μισέλ Πλατινί, τονίζει στις δηλώσεις του:

Είμαι καλά, είμαι ήρεμος επειδή δεν γνωρίζω ότι δεν έχω διαπράξει κάτι παράνομο. Νιώθω πως είναι άδικο αυτό που έχει γίνει σε βάρος και αυτός είναι ο λόγος που θα πάω μέχρι το τελευταίο δικαστήριο για να δείξω πως είμαι αθώος.

Υπενθυμίζουμε πως η ποινή αποκλεισμού διάρκειας 8 ετών από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, για τους Πλατινί και Μπλάτερ, πρόκειται να τεθεί σε άμεση ισχύ, ενώ παράλληλα, τους επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000 και 50.000 ελβετικών φράγκων αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία του με τον Σεπ Μπάτερ, ο κ.Πλατινί αφήνει αιχμές για το πως ορισμένοι μπορεί επίτηδες να αμαύρωσαν το όνομά του, καθώς ήταν το επικρατέστερο για την προεδρία της FIFA:

Η συμφωνία μου με τον Μπλάτερ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από μέρους μου ήταν προφορική. Η πληρωμή μου έγινε σε τέσσερις δόσεις και υπάρχουν και οι τέσσερις αποδείξεις. Δεν υπήρξε παρανομία. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Περιμένω από αυτούς που με τιμώρησαν να αναλύσουν το σκεπτικό της ποινής. Δεν πρόκειται να σταματήσω πουθενά και δεν θα σεβαστώ κανέναν. Θα προσφύγω και στα πολιτικά δικαστήρια. Είχα εξασφαλισμένες 100 ψήφους και άλλες 50 με προφορική υπόσχεση. Αυτό, μάλλον, κάποιους ενόχλησε στη Ζυρίχη.

Τέλος, ερωτώμενος για τις παρούσες σχέσεις του με τον Σεπ Μπλάτερ, ο Μισέλ Πλατινί, σχολιάζει χαρακτηριστικά:

Δεν έχω επαφή μαζί του. Τον είδα τελευταία φορά την ημέρα που πήγαμε να καταθέσουμε. Δεν είμαστε στην ίδια θέση καθώς αυτός ήθελε να προεδρεύσει για τελευταία φορά στο προσεχές συνέδριο της FIFA. Νομίζω ότι το άξιζε μετά από 41 χρόνια προσφοράς στην ομοσπονδία.

The post Μισέλ Πλατινί: Η συνείδησή μου είναι καθαρή.Ξέρω πολύ καλά πως αδικήθηκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα