Μήπως σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της αλλαγής καριέρας αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να αρχίσεις;

20:47 27/8/2021 - Πηγή: iPop

Συχνά μια επιλογή που κάναμε στα 18 με τις σπουδές μας, μπορεί να μας κρατήσει δεσμευμένους σε μια επιλογή που δεν μας εκφράζει πια. Στα 18 είχαμε άλλες ανάγκες και ελάχιστα παιδιά ήταν τόσο συνειδητοποιημένα που ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν από τη ζωή τους και πώς τους βλέπουν δέκα χρόνια μετά. Αν είσαι από αυτούς που η δουλειά σου δεν σε εκφράζει πια, δεν σε φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά στο σκοπό σου και νιώθεις αυτό το αίσθημα του ανολοκλήρωτου ίσως το ερώτημα «πώς να κάνεις αλλαγή καριέρας πώς να αρχίσω» είναι αυτό που σε εκφράζει αυτήν την περίοδο.

Unsplash / bruce
mars

Μετά τις διακοπές ξεκινάω να ψάχνω για δουλειά: Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου;

Ξεκαθάρισε γιατί θέλεις να αλλάξεις καριέρα

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί σήμερα; Αναρωτήσου αν αισθάνεσαι έλλειψη εκπλήρωσης ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία ή αφορά τις δεξιότητες που χρησιμοποιείς; Αν έχει να κάνει με τον τρέχων ρόλο, ίσως μια νέα θέση σε διαφορετική εταιρεία στον ίδιο κλάδο να αρκεί για να κάνεις μια υγιή αλλαγή.

Αν όμως αισθάνεσαι ότι υπάρχει μια άλλη δεξιότητα ή πάθος που θες να διερευνήσεις ίσως ήρθε η ώρα για μια μεγαλύτερη αλλαγή.

Καθόρισε το όραμά σου

Αφού ξεκαθαρίσεις το «γιατί» σου και τον τύπο της αλλαγής, το επόμενο βήμα για να μάθεις πώς να βρεις τη σωστή καριέρα είναι να εντοπίσεις την ιδανική επόμενη εργασία και ίσως ακόμη και τον τίτλο. Τώρα είναι η ώρα για brainstorming και να διώξεις όλα τα αν και τις αμφιβολίες. Επιτρέψτε στον εαυτό σου να κάνει μεγάλα όνειρα και να αξιοποιεί αυτό που πραγματικά θες να κάνεις ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Αλλαγή καριέρας πώς να αρχίσω; Οι ειδικοί συνιστούν να ξεκαθαρίσεις όλες τις μικρές λεπτομέρειες που γνωρίζεις ήδη σίγουρα, όπως το είδος του περιβάλλοντος που σου αρέσει να εργάζεσαι , τα πράγματα που οι άνθρωποι συχνά ζητούν τη βοήθειά σου, αυτά που δεν σου αρέσουν στην τρέχουσα εργασία ή τον κλάδο και ποια μέρη σου φέρνουν πραγματικά χαρά. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να σημειώσεις, τόσο πιο σαφές θα είναι το όραμά σου.

Γιατί να ξεκινήσω τώρα τη δική μου επιχείρηση: Ποια είναι τα 6 χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί που πετυχαίνουν

Δημιούργησε το σχέδιο δράσης

Τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις από το σημείο που είσαι τώρα στο σημείο που θες να πας; Μήπως χρειάζεται να ξεσκονίσεις το βιογραφικό σου και να προσθέσεις όλες τις νέες δεξιότητες που απέκτησες; Μήπως χρειάζεται να μάθεις κάτι ακόμα για την νέα καριέρα, ίσως κάποια μαθήματα στο διαδίκτυο. Εάν αλλάξεις εντελώς αντικείμενο ίσως χρειαστεί να μειώσεις λίγο τις αμοιβές σου ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός. Θα χρειαστεί να τα σημειώσεις όλα αυτά τα θέματα στο σχέδιο δράσης.

Κάνε baby steps

Mπορεί να νιώθεις ενθάρρυνση και έμπνευση για να κάνεις το νέο σου ξεκίνημα πραγματικότητα, έχε όμως κατά νου, ότι η δημιουργία μιας νέας καριέρας δεν είναι εύκολη δουλειά που γίνεται εν μια νυκτί. Ξεκινάμε λοιπόν με baby steps.

Είναι σημαντικό να βάλεις τα θεμέλια για τη νέα σας καριέρα όταν δεν θα είσαι σε κατάσταση πανικού και στη φάση που θες να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να καλύπτεις τις βασικές σου ανάγκες.

Ίσως είναι η ώρα που θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες θυσίες επενδύοντας στο όραμά σου. Να θυμάσαι ότι αυτό είναι προσωρινό στάδιο. Καλό είναι πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή να έχεις εξασφαλίσει ότι χρειάζεται και ίσως να διατηρείς ακόμα τη δουλειά σου και τους πόρους που λαμβάνεις από εκεί για να στηρίξεις το όνειρό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της αλλαγής καριέρας αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να αρχίσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα