Ένα γράμμα για εσένα που δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες

17:12 27/8/2021 - Πηγή: iPop

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου, είναι συνδεδεμένες με τις ανακοινώσεις των βάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σήμερα θα γράψω για εσένα που δεν είδες αναρτημένο το όνομά σου στους καταλόγους. Δεν πέρασα πουθενά και εγώ όταν ήμουν 18 χρονών όπως εσύ, οι λόγοι πια δεν παίζουν κανέναν ρόλο, δεν πέρασα και όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο που συνέβη στη ζωή μου.

Η επιτυχία δεν εξαρτάται από το πτυχίο του Πανεπιστημίου

Η ιστορία έδειξε ότι για να είσαι επιτυχημένος δεν χρειάζεσαι καθόλου ένα πτυχίο. Ο Mark Zuckerberg

παράτησε το Harvard και δημιούργησε το Facebook. Ο Bill Gates συνιδρυτής της Microsoft παράτησε επίσης το Harvard, ο Richard Branson πολύ γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Virgin παράτησε το σχολείο στα 16. Ο Steve Jobs, παράτησε το Reed College μετά από έξι μήνες για να συνιδρύσει την Apple Inc με τον Steve Wozniak που επίσης παράτησε το Berkeley και πάρα πολλά ακόμα ονόματα όπως Walt Disney, Henry Ford και Michael Dell.

Δεν πέρασα πουθενά, προχωράμε στην επόμενη πίστα

Το γεγονός ότι δεν πέρασα πουθενά δεν ήταν δα και το τέλος του κόσμου. Επειδή γνωρίζω πώς είναι το συναίσθημα όλοι οι υπόλοιποι να γιορτάζουν την επιτυχία τους και γνωρίζω επίσης και πώς είναι εκείνο το ανθρώπινο μικρό τσιμπηματάκι ζήλιας γιατί να μην είμαι και εγώ στη θέση τους, δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να κλάψει ή να εκφράσει αυτό το αρνητικό συναίσθημα και τη ματαίωση. Δεν είμαστε ρομπότ, ούτε μηχανές, έχουμε συναισθήματα και έχουμε δικαίωμα να τα εκφράσουμε.

Όταν περάσει όλη αυτή η περίοδος δεν αφήνω το χρόνο να πάει χαμένο και ετοιμάζω αμέσως το plan B εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και τι μπορεί να μην λειτούργησε καλά, αντικειμενικά.

Γιατί δεν πέρασα και πόσο πολύ το ήθελα να περάσω; Φταίνε οι επιλογές που έκανα στο μηχανογραφικό μου, φταίνε οι αποδόσεις μου στις εξετάσεις, ή μήπως οι βάσεις ανέβηκαν πολύ;Υπάρχει ξεκάθαρο μπροστά μου το όραμά μου για τη ζωή μου; Πώς με βλέπω σε 5 χρόνια; Πώς θα διαθέτω το χρόνο μου, τι έργο θα παράγω, ποιους θα συναναστρέφομαι, πώς θα είμαι ντυμένη. Προσπάθησε να κάνεις ένα πάρα πολύ ξεκάθαρο πλάνο του αύριο σου χωρίς καμία έκπτωση στα θέλω σου, βάλε τη φαντασία σου και μην φοβηθείς να σε φανταστείς όπως θες. Είναι δικό σου το όραμα και η φωνή των άλλων εδώ δεν έχει χώρο.Που βρίσκομαι σήμερα σε σχέση με το όραμά μου; Το Πανεπιστήμιο είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσω εκεί που θέλω; Αν ναι ξέρεις πώς είναι οι Πανελλήνιες και ξέρεις πια ότι αυτοί οι 9 μήνες που έχεις μπροστά σου είναι αυτοί που θα δώσουν τα αποτελέσματα τον Αύγουστο του 2022.Φτιάξε το team που θα σε υποστηρίξει στο νέο σου σχέδιο. Είναι κάποιος καθηγητής, είναι οι γονείς σου, είναι τα αδέρφια σου; Ποιος θα σε υποστηρίξει και τι είδους υποστήριξη χρειάζεσαι.Μην ξεχάσεις την επιβράβευση που θα σου δώσεις όταν περάσεις αυτό το level! Δηλαδή όταν φτάσεις στον τελικό στόχο μα και στα ενδιάμεσα στάδια. Όποτε ορίσεις εσύ, κάθε Παρασκευή, κάθε μήνα; Πάντως θα πρέπει να ορίσεις μικρές επιβραβεύσεις για να σε κινητοποιείς. Η γνώση είναι το κλειδί

Αυτό που κατάλαβα καθώς μεγαλώνω είναι ότι εκείνος που δεν διαβάζει, δεν μελετάει, δεν συμμετέχει, δεν αποκτά τη γνώση. Οι βαθμοί για εμένα ήταν πάντα και παραμένουν ένα αδιάφορο μέτρο σύγκρισης που μας κάνουν ποντίκια μέσα σε ένα κύλινδρο που καμία αξία δεν έχει στα επόμενα χρόνια.

Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο δεν τα ξαναχρειαστήκαμε. Το ότι δεν ξέρω απέξω ότι «το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών», πίστεψέ με δεν μου ξαναχρειάστηκε ποτέ για 21 ολόκληρα χρόνια.

Και όλα αυτά δε στα λέω για να υποτιμήσω τη γνώση. Τουναντίον πιστεύω ότι η γνώση είναι το κλειδί και αυτό που χρειαζόμαστε και όχι οι βαθμοί. Διαβάζουμε για να έχουμε γνώσεις εμείς αν μας ενδιαφέρει αυτό. Όχι γιατί αποκτάμε αξία ξαφνικά επειδή γνωρίζουμε γεωμετρία και γεωγραφία. Η αξία μας είναι μια και δεν αμφισβητείται.

Για εσένα που τελείωσες φέτος τις Πανελλήνιες

Η καλή σχολή δεν συνεπάγεται πολλά λεφτά

Το ξέρω ότι το έχουμε έτσι συνδυάσει, ότι πήγαινε σε πρωτοκλασάτη σχολή και πάρε πτυχία από αυτή και μετά θα έχεις καλά λεφτά. Λυπάμαι αλλά εδώ γελάμε. Ειδικά σήμερα που ο μισθός είναι στα 600€ πώς θα πάρεις καλά λεφτά με το πτυχίο σου; Σίγουρα είναι ένα εφόδιο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να καθιερωθείς και να βγάλεις πολλά λεφτά.

Αυτό το αποδεικνύουν και όλοι αυτοί οι σπουδαίοι που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και εντούτοις είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα χρήματα στον πλανήτη σήμερα.

Δεν πέρασα πουθενά αλλά τη βρήκα την άκρη μου, γιατί είχα πάθος και ήξερα τι ήθελα να κάνω αύριο. Έζησα τη ματαίωση του να μην έχεις περάσει πουθενά αλλά ανασυγκροτήθηκα και βρήκα το επόμενο σχέδιο γρήγορα.

Μην αυτοπεριορίζεσαι και μην στεναχωριέσαι αν δεν πέρασες πουθενά. Αυτή η υποτιθέμενη αποτυχία, είναι εδώ για να σου διδάξει κάτι. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και δες τι μπορείς να κάνεις με αυτό που έχεις εδώ ως δεδομένο.

Όλα θα πάνε καλά και μια μέρα θα κοιτάς πίσω και θα λες, «ευτυχώς που το 2021 δεν πέρασα πουθενά»! Εγγυημένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα γράμμα για εσένα που δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
γραμμα, τελος του κοσμου, bill gates, steve jobs, zuckerberg, harvard, facebook, bill, microsoft, jobs, reed, apple, wozniak, disney, henry, ford, dell, βασεις, θες, πανελληνιες 2013, team, ipop, google, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, www.facebook.com, www.google.gr, αξια, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, αποτελεσματα, ipop, γνωση, μηχανογραφικο, ονοματα, περιοδος, apple, dell, ford, microsoft, zuckerberg, αθροισμα, αρθρο, γεγονος, γεωγραφια, γονεις, δεδομενο, δρομος, εξετασεις, εξι, επιτυχια, ζωη, ζωη μου, η φωνη, μηχανες, θες, λεφτα, ματια, μηνες, μισθος, μικρο, μπορεις, παντα, ονομα, οραμα, παθος, πηγαινε, πτυχιο, ρομποτ, ρολο, σιγουρα, σχεδιο, σχολειο, τετραγωνο, φαντασια, φωνη, bill, bill gates, δικαιωμα, disney, δωσεις, γελαμε, γεωμετρια, γνωσεις, harvard, henry, jobs, μπροστα, πιστεψε με, ποντικια, reed, team, θεματα, wozniak
Τυχαία Θέματα