Μετά από πόσες συνεδρίες με έναν Life Coach θα δω αλλαγή στη ζωή μου

17:46 27/8/2021 - Πηγή: iPop

Eίσαι σε φάση που θες να τα αλλάξεις όλα, αν όχι όλα κάποια πράγματα, με το που γυρνάς από τις διακοπές σου; Αυτή είναι μια ανάγκη που έχουμε πολλοί άνθρωποι κάθε που τελειώνει ο Αύγουστος και είμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή. Οι Life Coach ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια γύρω σου και πολύ εύλογα μπορεί να ρωτάς πώς μπορώ να λάβω βοήθεια από το coaching και σε πόσες συνεδρίες με life coach θα δω αλλαγή και τελικά γιατί χρειάζομαι

έναν Life Coach στη ζωή μου;

FreepikΈκαστος στο είδος του

Έχουμε γενικά τη διάθεση να μην εμπιστευόμαστε κανέναν. «Δεν ξέρουν οι άλλοι γύρω μας», «θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά», «θέλουν να μας κοροϊδέψουν». Δεν λέω, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι επαγγελματίες έχουν εκμεταλλευτεί προς όφελός τους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά τους, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην εμπιστευτούμε κανέναν επαγγελματία εκεί έξω.

Διάβασα στα σχόλια ενός άρθρου τις προάλλες που κάποιοι άνθρωποι ρωτάγαν τι είναι το coaching και στα σχόλια απαντούσαν, τσαρλατάνοι, ψεύτες, κλέφτες. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και κάθε φορά που σχολιάζουμε κάτι εκτιθέμεθα εμείς που δεν είμαστε πληροφορημένοι και όχι οι αποδέκτες της κατηγορίας.

Αν χρειαστεί να φτιάξεις το αυτοκίνητό σου θα πας στο συνεργείο που εμπιστεύεσαι, αν πονά η ψυχή σου και θες να θεραπεύσεις τραύματα του παρελθόντος θα πας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο και τέλος αν θες να κάνεις γενναίες αλλαγές στη ζωή σου θα πας σε Life Coach.Κάθε αντικείμενο είναι διαφορετικό. Το μόνο που χρειάζεσαι όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου είναι να βρεις ένα επαγγελματία που εμπιστεύεσαι. Όπως εγώ δεν έχω γνώσεις αυτοκινήτων, εμπιστεύομαι βάσει κριτηρίων δικών μου τον επαγγελματία που συνεργαζόμαστε γιατί χωρίς εμπιστοσύνη δεν γίνεται να πάει καλά η συνεργασία μας.

7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

Στην Αμερική το κάνουν από το τέλος του ’90

Θα μου πεις εδώ δεν είναι Αμερική και το δέχομαι, αλλά εκεί ήδη τόσοι άνθρωποι έχουν δει όφελος στη ζωή τους και έχουν αλλάξει πράγματα που δεν ήταν λειτουργικά στη ζωή τους. Η βελτίωση που θα δεις στην ζωή σου μετά την συνεργασία με ένα Life Coach είναι σημαντική, όχι γιατί ο Coach είναι μάγος ή τζίνι, αλλά γιατί από τη στιγμή που θα πεις ότι δεσμεύεσαι να αλλάξεις αυτό που πιστεύεις ότι αν αλλάξει θα δεις σημαντική βελτίωση, βλέπεις όντως μεγάλη διαφορά.

Άνθρωποι που δεν αρκούνται πια με τα λίγα στη ζωή τους αποφασίζουν και λένε «θα κάνω συνεδρίες με life coach θα δω αλλαγή». Έτσι απλά το αποφασίζουν, δεσμεύονται σε δράση και ξεκινούν κάνοντας κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έκαναν χθες, βάσει τις στρατηγικής που έχουν ορίσει από κοινού.

Θες αλλαγή; Δράσε

Θεωρώ ότι για να αλλάξεις πράγματα που κάνεις χρόνια, συνήθειες βαθιά ριζωμένες χρειάζεται χρόνος. Από την εμπειρία μου δεν γίνονται αυτά τα πράγματα εν μια νυκτί. Εξαρτάται και από το τι θες να αλλάξεις βέβαια και ποιος είναι ο στόχος σου. Αν μου πεις ότι θες να χτίσεις μια νέα επιχείρηση, να βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου, να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να την κάνεις ακλόνητη, όλα αυτά είναι πράγματα που άπτονται του αντικειμένου του coaching. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστείς χρόνο και δέσμευση σε δράση.

Αν δεσμευτείς θα δεις εγγυημένα άμεσα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα φτάσεις αμέσως στο στόχο σου αλλά θα έχεις διαφορετική δράση από αυτό που είχες σήμερα. Το baby steps ισχύει και εδώ. Όλες οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Χρειάζεται να απολαμβάνεις τη διαδικασία και να έχεις όραμα για το τι θες να πετύχεις. Ποιο είναι το όραμά σου ή η αποστολή σου.

Πιστεύω ότι τουλάχιστον μια δέσμευση έξι εβδομάδων μπορεί να σου δείξει αποτελέσματα και αλλαγή αλλά δεν υπάρχει βασική συνταγή. Μπορεί αυτό που χρειάζεσαι να χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Δοκίμασε και αν σου ταιριάζει επένδυσε σε αυτό

Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν δωρεάν την πρώτη συνάντηση, ώστε να δείτε αν ταιριάζετε, αν το coaching είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην παρούσα φάση και γενικά για να δείτε πώς θα πάει η συνεργασία.

Αν δεν είσαι έτοιμος να ξεβολευτείς ή να εργαστείς με τον εαυτό σου, να μην ξεκινήσεις συνεργασία με life coach γιατί θα είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου και πόρων. Είναι σαν να θες να κάνεις διατροφή, να πληρώνεις τον διατροφολόγο και να μην κάνεις την διατροφή που σου δίνει αλλά να τρως junk και να πηγαίνεις μετά από μια βδομάδα να ζυγιστείς και να έχεις πάρει κιλά. Αυτό δεν είναι δέσμευση. Αυτό είναι σαμποτάζ προς τα εσένα.

Οποιοσδήποτε επαγγελματίας δει ότι δεν είσαι έτοιμος, σταματά αμέσως την συνεργασία. Αλλιώς θέλει να σου πάρει λεφτά, το καταλαβαίνεις αυτό.

The time is now!

Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

Είμαι άνθρωπος της δράσης, το coaching μου έχει κάνει πολύ καλό σε πολλούς τομείς της ζωής μου, σε ότι δεσμεύτηκα να εργαστώ και ήθελα να αλλάξω και είδα σημαντική βελτίωση στη ζωή μου.

Η καλύτερη ώρα να ξεκινήσεις είναι τώρα! Αύριο θα λες γιατί δεν είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Ξέρεις ότι είσαι έτοιμος όταν δεν επιτρέπεις να έρθει άλλη μέρα και να μην ξυπνήσεις έτσι όπως έχεις ονειρευτεί για τον εαυτό σου.

Μην τα παρατήσεις αν δεν φτάσεις εκεί που έχεις ως όραμα για εσένα! Μην σταματήσεις αν δεν είσαι περήφανος για εσένα. Να κάνεις αυτήν την επένδυση για τον εαυτό σου και αύριο θα σε ευχαριστείς! Να θυμάσαι ότι ο coach σου θέλει όσο και εσύ να το πετύχεις αυτό που έχες στο μυαλό σου, όχι γιατί θα κερδίσει κάτι από αυτό αλλά γιατί και άλλος ένας άνθρωπος έφτασε στο απώτερό του και εκείνος τον βοήθησε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετά από πόσες συνεδρίες με έναν Life Coach θα δω αλλαγή στη ζωή μου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά, Life Coach,meta, Life Coach