Μήπως δεν υπάρχει η σωστή ισορροπία οιστρογόνων στο σώμα σου; Τα “κόκκινα” σημάδια

20:51 9/10/2020 - Πηγή: iPop

Το οιστρογόνο είναι η πρωταρχική γυναικεία ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και ρύθμιση του αναπαραγωγικού συστήματος και τα χαρακτηριστικά του φύλου, όπως η ανάπτυξη του στήθους και ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Μήπως, όμως, δεν υπάρχει η ισορροπία των οιστρογόνων στο σώμα; Αυτά είναι τα “κόκκινα” σημάδια.

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεις και να διατηρείς τα οιστρογόνα σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς το υπερβολικό οιστρογόνο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο στις γυναίκες. Μήπως δεν υπάρχει η ισορροπία των οιστρογόνων στο σώμα;

Ποια

είναι οι αιτίες υπερβολικής παραγωγής οιστρογόνων; Υπάρχουν δύο τρόποι που τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται φυσιολογικά και αυτό συμβαίνει κατά την εφηβεία και την εγκυμοσύνη. Εκτός από τις δύο αυτές περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί και για κάποιους άλλους λόγους, όπως είναι το περιβάλλον ή η διατροφή μας.

Ποιοι άλλοι λόγοι μπορεί να προκαλούν υπερβολική παραγωγή οιστρογόνων;

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκωνΚαρδιακές ασθένειες, διαβήτης, παχυσαρκία, υψηλή πίεση του αίματοςΆγχοςΠοια είναι τα σημάδια ότι έχει διαταραχθεί η ισορροπία των οιστρογόνων στο σώμα;Πρήξιμο και ευαισθησία στο στήθος

Πολλές γυναίκες βιώνουν διάφορες αλλαγές στο στήθος κατά τη διάρκεια της περιόδου και της εγκυμοσύνης, επειδή το στήθος είναι πολύ ευαίσθητο στις ορμόνες. Αν το στήθος σου έχει πρηστεί περισσότερο από ότι συνήθως κι αν σε πονάει, τότε μπορεί να είναι δείγμα υψηλών οιστρογόνων.

Διάθεση που αλλάζει

Τα οιστρογόνα επηρεάζουν τη διάθεσή σου, τα συναισθήματά του και την ψυχική σου υγεία. Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις κατάθλιψη ή ότι αγχώνεσαι. Τα συναισθήματά σου σε κατακλύζουν, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Απώλεια μαλλιώνPixabay

Φυσιολογικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες, αλλά τα υψηλά οιστρογόνα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών και στις γυναίκες. Αλλά να θυμάσαι πως αυτό οφείλεται και στον τρόπο ζωής σου.

Αύξηση βάρους

Δεν καταναλώνεις υπερβολικές ποσότητες φαγητού, ούτε κάθεσαι στον καναπέ 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αλλά παρ΄όλα αυτά παρατηρείς αύξηση στο βάρος σου και συγκεκριμένα στο σημείο των γλουτών. Και αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμα σημάδι διαταραχής της ισορροπίας των οιστρογόνων στο σώμα.

Νιώθεις εξαντλημένη

Νιώθεις ότι είσαι κουρασμένη συνέχεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Δεν έχεις αλλάξει κάτι από την καθημερινότητά σου, αλλά νιώθεις μια κούραση, ενώ αντιμετωπίζεις και σημαντικά προβλήματα με τον ύπνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως δεν υπάρχει η σωστή ισορροπία οιστρογόνων στο σώμα σου; Τα “κόκκινα” σημάδια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα