Μικρά κολπάκια για τη μπουγάδα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τα ρούχα σου να μοσχοβολούν!

19:11 16/9/2020 - Πηγή: iPop

Όσο καλή νοικοκυρά κι αν είσαι, μερικά tips για την μπουγάδα σίγουρα θα σου χρειάζονται, κι αυτό γιατί θα σου λύσουν τα χέρια και σου κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. 

Αν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα για την καθαριότητα, ήρθε η ώρα να σε διαψεύσουμε κι αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς ακόμα να μάθεις, όσο καλή κι αν είσαι. Μάλιστα, οι συμβουλές αυτές θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν την καθαριότητα… παιχνιδάκι!

Tips για την μπουγάδα που θα σου λύσουν τα χέρια

Η λύση

για τον λεκέ από κραγιόν 

Μερικές φορές μπορεί να λερωθούν τα ρούχα σου με κραγιόν. Μην σε πιάνει πανικός, υπάρχει λύση κι αυτή είναι το λευκό ψωμί. Τρίψε το ψωμί με τα χέρια σου, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια μικρή μπαλίτσα κι ύστερα σβήσε τον λεκέ. Ό,τι μείνει θα φύγει στο πλυντήριο.

Ο σωστός συνδυασμός για να αφαιρέσεις το μελάνι απ’ τα ρούχα 

Ποιος θα πίστευε ότι το απολυμαντικό χεριών και η λακ μαλλιών θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον λεκέ μελανιού; Κι όμως! Εφάρμοσε απολυμαντικό χεριών και λακ μαλλιών στην λεκιασμένη περιοχή και άφησέ το για 10 λεπτά. Το μελάνι θα εξαφανιστεί κι ύστερα μπορείς να πλύνεις κανονικά το ρούχο σου.

Οι πιο συχνοί μύθοι για την καθαριότητα που πιστεύει κάθε νοικοκυρά! 

Λίπη και λάδι; Τέρμα πια! 

Τρίψε κιμωλία ή πασπάλισε βρεφική σκόνη σε λεκέδες με φρέσκο λίπος, ώστε να απορροφηθεί το λάδι. Ύστερα πλύνε κανονικά το ρούχο σου.

Pixabay

Η ασπιρίνη δεν είναι μόνο για τον πονοκέφαλο; 

Εάν βρεις λεκέδες ιδρώτα στα πουκάμισά σου, δοκίμασε να τα καθαρίσεις με θρυμματισμένες ασπιρίνες, διαλυμένες σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.

Τα ρούχα σου έχουν συρρικνωθεί; Υπάρχει λύση!

Μήπως μερικά ρούχα σου “μπαίνουν” στο πλυντήριο; Μην απογοητεύεσαι! Βύθισέ τα σε μαλακτικό μαλλιών και χλιαρό νερό για λίγες ώρες κι είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Δώσε άρωμα στα ρούχα σου 

Μούλιασε μια πετσέτα με μαλακτικό και άφησέ τη να στεγνώσει μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου στο στεγνωτήριο. Τα ρούχα σου θα μοσχοβολούν!

Pexels

Μείωσε τον χρόνο στεγνώματος

Για να επιταχύνετε τον χρόνο στεγνώματος των ρούχων σου, τοποθέτησε μια στεγνή πετσέτα μαζί με τα βρεγμένα ρούχα σου στο στεγνωτήριο. Η πετσέτα θα βοηθήσει στην απορρόφηση νερού και της υγρασίας. Απλώς αφαίρεσέ τη από εκεί μετά από περίπου 15 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

Γιατί ορισμένες νοικοκυρές βάζουν πιπέρι στο πλυντήριο;;;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Μικρά κολπάκια για τη μπουγάδα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τα ρούχα σου να μοσχοβολούν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα