Κλείνουν ένα- ένα τα σχολεία λόγω κρουσμάτων- Πού μπορείς να δεις τη λίστα με τα κλειστά σχολεία

15:12 16/9/2020 - Πηγή: iPop

Κλείνουν τα σχολεία ένα- ένα λόγω κρουσμάτων. Ήδη έχει ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας σχολείων σε διάφορους δήμους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πού μπορείς να βλέπεις την λίστα που ανενεώνεται συνεχώς;

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη κλείσει, μεταξύ άλλων, το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής

και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την λίστα, έως τις 27 Σεπτεμβρίου αναστέλλει τη λειτουργία του και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας.

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας της Λήμνου, καθώς επίσης και το 7ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Μπορείς να δεις εδώ πού κλείνουν τα σχολεία. Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς όταν υπάρχουν νεότερα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες απ’ το υπουργείο Παιδείας, η συγκεκριμένη λίστα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι ενδιαφέρομενοι θα μπορούν να βλέπουν ποια σχολεία κλείνουν κάθε φορά.

Θυμίζουμε ότι απ’ τις 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το πότε θα κλείνει ένα σχολείο:

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού και ο αναπληρωτής του.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού κάθε σχολικής μονάδας πρέπει να κάνει τα εξής:

ενημερώνει και εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης κορονοϊού,έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών, την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Οι ανωτέρω Διευθύνσεις επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως φορέα υπεύθυνου για την ιχνηλάτηση επαφών, ενημερώνεται για τις τρέχουσες οδηγίες σχετικά με θέματα κορονοϊού σε σχολεία και την αντιμετώπισή τους,έχει την ευθύνη για την τήρηση αρχείου καταγραφής απουσιών, που σχετίζονται με συμπτώματα συμβατά με κορονοϊό για μαθητές και προσωπικό και την παρακολούθηση της πραγματοποίησης από αυτούς διαγνωστικού τεστ για κορονοϊό (εφόσον συστηθεί από ιατρό) και του αποτελέσματός του,διαμορφώνει λίστα ατόμων του Τμήματος της σχολικής τάξης, που εκδηλώθηκε το κρούσμα και παρέχει σχετικές πληροφορίες στον φορέα ιχνηλάτησης των επαφών,έχει την ευθύνη διαμόρφωσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του προκαθορισμένου χώρου απομόνωσης περιστατικού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με κορονοϊό στο σχολείο.

Η απόφαση για το τι θα γίνει όταν ένας μαθητής δεν φοράει μάσκα

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας ενημερώνει α/ τον Διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β/ τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του και γ/ τον ΕΟΔΥ.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πού φοράμε μάσκα και μέχρι πότε; Αναλυτικά όσα ισχύουν στην Αττική

Το άρθρο Κλείνουν ένα- ένα τα σχολεία λόγω κρουσμάτων- Πού μπορείς να δεις τη λίστα με τα κλειστά σχολεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλείνουν -, - Πού,kleinoun -, - pou