Μάθε ποια βότανα θα βοηθήσουν το κατοικίδιο σου

10:39 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Αγαπάς πολύ τα φυσικά προϊόντα και έτσι θες να λύσεις ακόμα και τα προβλήματα που έχει το κατοικίδιό σου με αυτά. Βρήκαμε, λοιπόν, τα θεραπευτικά βότανα που θα βοηθήσουν το κατοικίδιο σου και θα το κάνουν να νιώσει πολύ καλύτερα. Βότανα για τον σκύλο σου που μπορείς όχι απλώς να του δώσεις άφοβα, αλλά θα σε ευχαριστεί μετά γι’ αυτό!

Unsplash/Tanner VinesΤα βότανα για τον σκύλο σου και πώς να του τα δώσειςΜείγμα με εκχυλίσματα κιτρινόριζας: Είναι ιδανικό για πλύσεις ειδικά στην περιοχή των ματιών ή της στοματικής κοιλότητας.
Ενδείκνυται για σκύλους που έχουν προβλήματα και βγάζουν εξανθήματα στα συγκεκριμένα σημεία. Πώς θα φτιάξεις το συγκεκριμένο μαγικό φίλτρο; Πολύ απλό! Διάλυσε 1/8 κγ θαλασσινό αλάτι σε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό και πρόσθεσε 2 σταγόνες εκχύλισμα κιτρινόριζας.Έλαιο τεϊόδεντρου: Είναι ιδανικό για τις δερματοπάθειες ή ακόμα και για τα τσιμπήματα των εντόμων. Τρίψε την περιοχή που νιώθει ενόχληση ο σκύλος σου και ξύνεται συνεχώς με το συγκεκριμένο έλαιο και αμέσως το βοηθάς να ανακουφιστεί.Καλέντουλα: Βοηθάει στους έντονους στομαχικούς πόνους και στα χρόνια έλκη δηλαδή τις πληγές που μπορεί να έχει ο σκύλος στο στομάχι του. Βράσε την καλέντουλα και τοποθέτησε το ρόφημα στο κυπελλάκι του νερού του.Χαμομήλι: Αν ο πιστός σου φίλος είναι πολύ υπερκινητικός και πάσχει από αϋπνίες μπορείς να του βράσεις χαμομήλι, φυσικά να το κρυώσεις και να του το δώσεις να το πιει. Θα τον ηρεμήσεις και θα τον βοηθήσεις να κοιμηθεί ήσυχος.Bonus! Φυσικοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου!

Θεραπείες και συμπληρώματα: Υπάρχουν ειδικές θεραπείες και συμπληρώματα που πραγματικά μπορεί να βοηθήσουν τον σκύλο σου σαν μια… «ηρεμιστική ένεση». Συγκεκριμένα, μπορείς να δώσεις ένα καλούδι στον σκύλο σου πριν πάει στον κτηνίατρο, ώστε να ηρεμήσει ή όταν ξεσπά μια καταιγίδα ή όταν θα κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν στην αγορά ειδικά συμπληρώματα γεμάτα βότανα και βιταμίνες που θα κρατήσουν τον σκύλο σου ήρεμο.

Αρωματοθεραπεία: Η μυρωδιά είναι ένας τεράστιος παράγοντας στο περιβάλλον του σκύλου καθώς η όσφρησή του είναι ένα από τα δυνατά του σημεία… Ειδικά sprays που μιμούνται τις φερομόνες του σκύλου, θυμίζουν στον σκύλο τη… μητέρα του. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρώματα όπως λεβάντα και χαμομήλι.

Διάβασε και τους υπόλοιπους τρόπους να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου εδώ:

Φυσικοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Μάθε ποια βότανα θα βοηθήσουν το κατοικίδιο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα