Harry και Meghan παραιτήθηκαν απ’ τα βασιλικά τους καθήκοντα | Η αντίδραση της Ελισάβετ

09:33 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Σαν βόμβα έχει σκάσει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ η απόφαση του Πρίγκιπα Harry και της συζύγου του να παραιτηθούν απ’ τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας. Harry και Meghan παραιτήθηκαν απ’ τα βασιλικά τους καθήκοντα, το ανακοίνωσαν μέσω social media κι από τότε το νέο κάνει τον γύρο του κόσμου με ποικίλες αντιδράσεις.

Όπως αναφέρουν οι δυο τους στην ανάρτησή τους στο Instagram, θέλουν να αποσυρθούν απ’ τα καθήκοντά

τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και να εργαστούν ώστε να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως αποφάσισαν να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Αγγλίας και Βόρειας Αμερικής, για να μεγαλώσουν τον γιο τους και να υλοποιήσουν το επόμενο φιλανθρωπικό τους εγχείρημα.

«Μετά από μήνες περίσκεψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε την μετάβαση αυτή την χρονιά και να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό τον θεσμό. Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε από «πρεσβύτερα» (σ.σ με την έννοια της αρχαιότητας) μέλη της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε την Υψηλότητα της, την Βασίλισσα», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους και στη συνέχεια αναφέρουν πως θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν και να τιμούν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Με την υποστήριξή σας, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε αυτή την προσαρμογή. Τώρα σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, εξακολουθώντας να τιμάμε την βασίλισσα, την κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας

Harry και Meghan παραιτήθηκαν απ’ τα βασιλικά τους καθήκοντα αναφέροντας πως ανυπομονούν να μοιραστούν με το κοινό περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα σχέδιά τους όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, ενώ για ακόμα μια φορά στην ανακοίνωσή τους τόνισαν πως συνεχίζουν να συνεργάζονται με την βασιλική οικογένεια.

«Η γεωγραφική ισορροπία του χρόνου θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας την απόσταση για να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το λανσάρισμα του νέου φιλανθρωπικού μας εγχειρήματος. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες για αυτό το επόμενο βήμα, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Υψηλότατη, την Βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέμπριτζ και όλα τα σχετικα μέρη. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να δεχτείτε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την διαρκή υποστήριξή σας».

Harry και Meghan δεν κατανομάζουν τον Καναδά και γράφουν απλά «Βόρεια Αμερική», αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα μετακομίσουν εκεί και θα περνούν πολύ χρόνο. Πρόσφατα, το πριγκιπικό ζευγάρι γύρισε απ’ τον Καναδά, όπου είχε μείνει για έξι εβδομάδες, σε μια έπαυλη στο Βανκούβερ.

Στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, επισκέφθηκαν την καναδική πρεσβεία στο Λονδίνο προκειμένου να ευχαριστήσουν την Ύπατη Αρμοστή του Καναδά για τη φιλοξενία που τους επιφύλαξαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Πήγες που επικαλείται η Sun αναφέρουν πως το ζευγάρι θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις του με μέλη της βασιλικής οικογένειας.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Jan 8, 2020 at 10:33am PST

Η αντίδραση της Ελισάβετ

«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα», διαβάζουμε στη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε απ’ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και πρόκειται για την πρώτη δημόσια αντίδραση της Ελισάβετ.

A statement from Buckingham Palace regarding The Duke and Duchess of Sussex. https://t.co/1qtTEHiIq6

— The Royal Family (@RoyalFamily) January 8, 2020

Δες ακόμα:

Τι είχε πει ο William στον Harry για τη σχέση του με την Meghan Markle

Photo: Getty Images

Το άρθρο Harry και Meghan παραιτήθηκαν απ’ τα βασιλικά τους καθήκοντα | Η αντίδραση της Ελισάβετ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα