Γνώρισε τη μητέρα που δεν αγοράζει τίποτα -εκτός απ’ τα απαραίτητα- για τα παιδιά της εδώ και 2 χρόνια

09:33 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Μια μητέρα τριών παιδιών έχει αποφασίσει εδώ και δύο χρόνια ότι δεν θα αγοράζει τίποτα για τα παιδιά της, εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες. Διάβασε όσα λέει η μητέρα και σε τι την έχει βοηθήσει η απόφασή της.

Η Katie Musgrave είχε δεσμευτεί πριν από μερικά χρόνια ότι δεν θα ξοδεύει πλέον χρήματα για νέα είδη ένδυσης, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που δεν είναι πρώτης ανάγκης για την οικογένειά της, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος τους μένει αχρησιμοποίητο.

Τώρα, η 34χρονη δεσμεύεται ότι θα ζει

σχεδόν αποκλειστικά με τη χρήση second hand αντικειμένων, εξηγώντας ότι κάνει τις περισσότερες από τις αγορές της σε καταστήματα που δίνουν τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ακόμη και τα Χριστούγεννα, όταν οι περισσότεροι γονείς τρέχουν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες των παιδιών τους και να αγοράσουν πολλά και φανταχτερά δώρα, εκείνα ενθάρρυνε όλη την οικογένειά της να είναι λιτή, φτιάχνοντας homemade δώρα!

Όπως εξήγησε η μητέρα, όλοι μαζί έφτιαξαν δωράκια για να ανταλλάξουν μεταξύ τους, αλλά και για τους καλούς τους φίλους!

Η μητέρα, επειδή γνωρίζει ότι μερικές φορές κάποια δωράκια είναι απαραίτητα, φρόντισε να αγοράσει κάποια αντικείμενα από second hand καταστήματα, τα οποία συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση!

Αγόρασε, λοιπόν, ένα μεγάλο παζλ για τις δύο της κόρες κι ένα μικροσκόπιο για τον γιο της.

Δες εδώ πώς θα μάθεις στο παιδί σου να μοιράζεται τα πράγματά του.

Τι έχει καταφέρει η μητέρα που δεν αγοράζει τίποτα για τα παιδιά της εκτός απ’ τα απολύτως απαραίτητα;

Το κέρδος είναι πολύ απλό και πολύ σπουδαίο: Τα παιδιά της έχουν μάθει να εκτιμούν την αξία των αντικειμένων, έχουν μάθει να έχουν μέτρο σε αυτά που ζητάνε και το πιο σημαντικό απ’ όλα: Έχουν μάθει πόσο μεγάλη αξία έχει το να χρησιμοποιείς ξανά υλικά και αντικείμενα που σε διαφορετική περίπτωση θα πετιόντουσαν!

Φυσικά, δεν είναι ανάγκη όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Katie Musgrave, αλλά μπορείς σίγουρα και εσύ να μάθεις στα παιδιά σου να ανακυκλώνουν, να τους εξηγήσεις τι σημαίνει ανακύκλωση και γιατί είναι σημαντική, αλλά και γιατί είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και να δωρίζουμε σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη, αντικείμενα τα οποία εμάς δεν μας είναι πλέον χρήσιμα, αλλά μπορούν να δώσουν χαρά σε κάποιον άλλον! Είναι τόσο απλό!

Δες ακόμα:

Όσα δεν πρέπει να κάνεις ως γονιός, αν θέλεις ένα ώριμο παιδί!

Photo: Pexels

Το άρθρο Γνώρισε τη μητέρα που δεν αγοράζει τίποτα -εκτός απ’ τα απαραίτητα- για τα παιδιά της εδώ και 2 χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα