Μαρία Κίτσου για την κατάθλιψη: «Δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ»

11:44 24/11/2019 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν όσα δήλωσε η Μαρία Κίτσου για την κατάθλιψη σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για καταθλιπτικά επεισόδια και για έναν αγώνα που δεν σταματάει ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Κίτσου, η οποία έχει καταφέρει με τον ρόλο της Λενιώς στη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες», ν’ αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, μίλησε σε συνέντευξή της για τη μάχη με την κατάθλιψη, αλλά και πώς το διαχειρίστηκε.

Στην

ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς αντιλήφθηκε την κατάθλιψη και πώς το διαχειρίστηκε στην πορεία, η ίδια απάντησε ότι απ’ την πρώτη στιγμή που μίλησε γι’ αυτό «με προσέγγισαν άτομα που δίνουν τον αγώνα τους και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η κατάθλιψη ή η οποιαδήποτε ψυχική νόσος», για να προσθέσει στη συνέχεια μεταξύ άλλων και ότι η κατάθλιψη είναι ο καρκίνος της ψυχής:

Διάβασα ότι το χειρότερο πράγμα είναι να ζητάς από έναν άνθρωπο που έχει μια ψυχική ασθένεια να συμπεριφέρεται σαν να μην την έχει. Είναι πραγματικά αδιανόητο. Η κατάθλιψη είναι ο καρκίνος της ψυχής. Σε τρώει και το καταλαβαίνεις. Όταν σταματάς να είσαι λειτουργικός, όταν τα πάντα γύρω σου σε πιέζουν, όταν το φλερτ με την τρέλα είναι το καθημερινό πάρε δώσε σου. Όταν δεν μπορεί να βγει η μέρα, όταν δεν μπορείς να δεις τίποτα καλό. Υπάρχει ένας ανείπωτος πόνος μέσα σου

Η Μαρία Κίτσου ανέφερε ακόμη ότι αντιλήφθηκε σύντομα την κατάθλιψη, αλλά και ότι έχει περάσει καταθλιπτικά επεισόδια: «Έχω περάσει καταθλιπτικά επεισόδια και συνεχίζω να δίνω τη μάχη μου. Δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ. Όπως και ο αγώνας με τον εαυτό μας».

«Αν είσαι ευαίσθητος με το τι συμβαίνει γύρω σου, με την αδικία, τα εγκλήματα, τον πόνο που βιώνουν συμπολίτες μας, δεν μπορείς να μην επηρεαστείς. Βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό σε κάποιες περιπτώσεις. Πώς μπορείς λοιπόν να είσαι στον κόσμο σου; Δεν μπορώ καθόλου το “όλα είναι μια χαρά”. Αυτό μας κάνει μαλθακούς. Δεν πάνε καλά τα πράγματα, κάτι πρέπει να γίνει. Φτάνει πια με την επίπλαστη ευτυχία και τα ψεύτικα χαμόγελα. Δεν το αντέχω άλλο», εξήγησε τέλος η αγαπημένη ηθοποιός.

Διάβασε ακόμη:

Δανάη Μιχαλάκη: Πώς κέρδισε τον ρόλο της «Δρόσως» στις Άγριες Μέλισσες

Το άρθρο Μαρία Κίτσου για την κατάθλιψη: «Δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα