Τα συμπτώματα της γρίπης στα κατοικίδια και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

19:40 23/11/2019 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι εάν μπορείς να κολλήσεις τη γρίπη στο κατοικίδιο σου; Η απάντηση είναι ότι ναι μπορείς και γι’ αυτό εκείνες τις ημέρες που δε νιώθεις και τόσο καλά, καλύτερα να μείνεις μακριά τους. Αναλυτικά τα συμπτώματα της γρίπης στα κατοικίδια και πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Οι αγκαλιές και τα παιχνίδια με το κατοικίδιο σου είναι ίσως η καλύτερη ώρα της ημέρας, ωστόσο είναι κι αυτά που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις κρυώσει, γιατί η γρίπη είναι μία απ’ τις ασθένειες που μεταδίδονται στα κατοικίδια.

Πώς θα καταλάβεις ότι το κατοικίδιο σου κόλλησε τη γρίπη; Συγκεκριμένα μερικά απ’ τα

συμπτώματα της γρίπης στα κατοικίδια περιλαμβάνουν τον ήπιο βήχα, τη δυσκολία αναπνοής, το φτέρνισμα, τη μειωμένη όρεξη, τον λήθαργο και τον πυρετό.

Τι να κάνεις εάν ο σκύλος σου έχει γρίπη

Η μόνη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να επισκεφτείς άμεσα έναν κτηνίατρο, μόλις ο σκύλος σου εμφανίσει τα πρώτα σημάδια γρίπης. Η «γρίπη των σκύλων» είναι αρκετά σοβαρή και μεταδιδόμενη ασθένεια και γι’ αυτό η διάγνωση ενός κτηνίατρου θεωρείται απαραίτητη και για την εύρεση της κατάλληλης θεραπείας.

Unsplash/Avi NaimΤι να κάνεις εάν η γάτα σου έχει γρίπη

Ξανά, η άμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι η μόνη σωστή κίνηση που μπορείς να κάνεις. Σύμφωνα με το American Veterinary Medical Association, απ’ το 2009 έως το 2011, έχουν αναφερθεί 12 περιπτώσεις γρίπης σε γάτες, απ’ τις οποίες οι πέντε πέθαναν. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι γάτες είχαν κολλήσει τη γρίπη είτε από άνθρωπο είτε από άλλη γάτα. Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσκεψη σε έναν κτηνίατρο θεωρείται τόσο σημαντικός, καθώς αυτός θα μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη εάν τα συμπτώματα οφείλονται στη γρίπη ή σε άλλη ασθένεια που χρειάζεται διαφορετική θεραπεία.

Πόσο διαρκεί η γρίπη στα κατοικίδια

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, η γρίπη στα κατοικίδια διαρκεί δύο με τρεις εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κτηνίατροι μπορεί να τους δώσουν αντιβιοτικά για τον πυρετό ή να σου προτείνουν κάποια αλλαγή που πρέπει να ακολουθήσει ο σκύλος ή γάτα σου στη διατροφή τους.

Τέλος, εάν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις εσύ για να μειώσεις λίγο τα συμπτώματα τους και να τους βοηθήσεις να ανακουφιστούν, ακολούθησε την ίδια τακτική που ακολουθείς και εσύ. Φρόντισε το κατοικίδιο σου να πίνει πολύ νερό και να αισθάνεται άνετα κάτω απ’ την αγαπημένη του κουβέρτα ίσως.

Διάβασε ακόμη:

Φθινοπωρινές αλλεργίες και σκύλος: Πώς θα τις καταλάβεις

Photo: Unsplash/Patrick Hendry

Το άρθρο Τα συμπτώματα της γρίπης στα κατοικίδια και πώς θα τα αντιμετωπίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα