Κουράστηκες να στριφογυρνάς στο κρεβάτι; Μάθε τους τρόπους για να κοιμάσαι σαν… πουλάκι

22:27 27/12/2020 - Πηγή: iPop

Είναι στιγμές που ξαπλώνεις στο κρεβάτι και ο Μορφέας ούτε επίσκεψη δεν θέλει να σου κάνει. Κάνεις γύρους στο κρεβάτι, αλλάζεις διαρκώς πλευρό και μοιάζεις σαν αρνί που το σουβλίζουν το Πάσχα. Σε καταλαβαίνουμε, το έχουμε περάσει κι εμείς. Γι’ αυτό θα σου πούμε ποιοι είναι οι τρόποι για καλύτερο ύπνο, λύνοντας σου μια και καλή το πρόβλημα με τον ύπνο!

Τρόποι για καλύτερο ύπνο

Ασκήσου, αλλά όχι πριν τον ύπνο

Γνωρίζουμε ότι η προπόνηση είναι καλή για τη γενική υγεία και πως μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου, ειδικά εάν ασκηθείς τις πρωινές ώρες της ημέρας. Οι βραδινές προπονήσεις είναι σαφώς πιο ήρεμες, αλλά πρέπει να γίνονται δύο έως τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο. Πρέπει, μετά την άσκηση να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία πριν πας για ύπνο, αν δεν το κάνεις τότε οι μαύροι κύκλοι είναι αναπόφευκτοι.

Άσε το ρολόι στην άκρη

Pexels

Εάν ξυπνάς συχνά στη μέση της νύχτας, σίγουρα, πέφτεις πάνω σε ένα ρολόι. Βλέπεις πως είναι 4:30, κι εκεί είναι που αρχίζεις να κάνεις πράξεις, και αντί να πας για ύπνο κάθεσαι και σκέφτεσαι πόση ώρα σου έμεινε για ύπνο. Γι’ αυτό, σου συνιστώ να κάνεις στην άκρη το ρολόι και να επικεντρωθείς στο στόχο σου όπου είναι ο ύπνος. Δεν σου είπα να μην δεις την ώρα, αναγκαστικά θα πάει το μάτι σου. Αλλά προς Θεού μην κάθεσαι και χαλάς τον ύπνο σου σκεπτόμενος πόσες ώρες σου έμειναν να κοιμηθείς. Είναι ψυχοφθόρο και σε κρατάει και ξύπνιο.

Tips για ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ!

Διατήρησε ένα δροσερό υπνοδωμάτιο

Unsplash

Μελέτες κάνουν λόγο για πιο ωραίο ύπνο, όταν το δωμάτιο βρίσκεται στην δροσερή πλευρά. Εάν υπάρχει πολύ ζέστη, άνοιξε λίγο το παράθυρο. Ίσα-ίσα για δύο με τρία λεπτά, για να σπάσει την θερμοκρασία. Κάν’ το και θα μας θυμηθείς.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους

Το ζεστό μπάνιο ή το ντους τη νύχτα είναι ό,τι καλύτερο! Μία ή δύο ώρες πριν πας για ύπνο, ένα γρήγορο ντουζάκι θα σε κάνει να κοιμηθείς αρχοντικά. Με το ντους ή το μπάνιο το σώμα θερμαίνεται ηρεμώντας τους μύες και συνάμα όλο το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά το μπάνιο, να «γλαρώνουμε» και να κλείνουν ασυναίσθητα τα μάτια μας. Επίσης, ασυνείδητα ένα καλό μπάνιο μας αποφορτίζει από την κούραση της ημέρας. Δοκίμασε το και θα δεις τεράστια αλλαγή στον ύπνο.

Μην μείνεις στο κρεβάτι εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς

Αυτός είναι ένας περίπλοκος κανόνας που βασίζεται στην ψυχολογία. Εάν, για παράδειγμα, έχεις για περισσότερο από 30 λεπτά και δεν μπορείς να κοιμηθείς, μην συνεχίσεις να είσαι ξαπλωμένος. Πρέπει να σηκωθείς και να κάνεις κάτι χαλαρωτικό, όπως ανάγνωση, περιοδικό, ελαφρύ τέντωμα ή διαλογισμό (χωρίς τηλέφωνα ή τηλεόραση παρακαλώ!). Η παραμονή στο κρεβάτι ενώ ανησυχείς, επειδή δεν σε παίρνει ο ύπνος θα δημιουργήσει μόνο αρνητικές σκέψεις, οι οποίες μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν στον φαύλο κύκλο της αϋπνίας. Το κρεβάτι σου θα πρέπει να είναι καταφύγιο για ύπνο και όχι παγίδα για να γυρίζεις όλη την ώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κουράστηκες να στριφογυρνάς στο κρεβάτι; Μάθε τους τρόπους για να κοιμάσαι σαν… πουλάκι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop