Κορονοϊός: Κρούσματα στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

18:35 5/5/2020 - Πηγή: iPop

ΤιΔεκέμβριο | συμβαίνει με τον κορονοϊό στη Γαλλία, που φαίνεται να είχε φτάσει από τον Δεκέμβρη; Τι ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου, πως τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

είναι 10 με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.642. Από τα κρούσματα αυτά το 55.4% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 598 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.317 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 8 (23%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 81 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε στην Ελλάδα κανένας νέος θάνατος από τον νέο κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 146 με 39 (27%) γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στη Γαλλία;

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα. Ο άνδρας αυτός δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε και συγγενικό του πρόσωπο, όμως μετέδωσε τον ιό σ’ ένα ακόμα άτομο που ήρθε σε επαφή με δύο Κινέζους. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Βέβαια, αναφέρθηκε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε συστάσεις σε καφέ-μπαρ και πολίτες που πηγαίνουν σε αυτά στις 11 το βράδυ για δήθεν take-away, ενώ η μουσική παίζει δυνατά.

Διαβάστε ακόμα:

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις στα νησιά, τι ισχύει για ψάρεμα, σκάφη & κολύμπι

Photo: Unsplash/ Fran Boloni

Το άρθρο Κορονοϊός: Κρούσματα στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα