Αρωματικό ροδάκινο πλούσιο σε βιταμίνες

12:45 5/5/2020 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φρούτα είναι το ροδάκινο. Το μακρινό του ταξίδι ξεκινά γύρω στο 100 π.Χ. από την Κίνα και την εμφάνιση του στις Ευρωπαϊκές χώρες την έκανε εκατοντάδες χρόνια αργότερα.

Το βελούδινο αυτό φρούτο, όπως, έχει γίνει γνωστό από αρχαίες επιγραφές θεωρούνταν το φρούτο της αθανασίας και της αγνότητας. Ας περάσουμε, όμως, στην σύγχρονη εποχή του σήμερα! Στην εποχή μας, λοιπόν, το ροδάκινο εκτός από νόστιμο, υγιεινό και μυρωδάτο φρούτο, αποτελεί και το σύμμαχο στην μακροζωία και την λεπτή σιλουέτα.

Είναι

πλούσιο σε βιταμίνες, όπως, είναι η C και έτσι, βοηθά στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος αλλά επίσης συμβάλει και στη μείωση της χοληστερίνης.

Η πλούσια και γλυκιά γεύση του το κάνει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά καλοκαιρινά γλυκά αλλά και να γίνεται τέλεια κομπόστα και γευστική μαρμελάδα. Αποτελεί τον βοηθό σου αν θες να χάσεις τα περιττά σου κιλά και να σμιλεύσεις το κορμί σου, καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών ενώ το 89% του βάρους του είναι καθαρό νερό.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι λόγω των πλούσιων συστατικών του, το ροδάκινο χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε κρέμες, μάσκες και άλλα καλλυντικά προϊόντα.

Είναι ένα φυσικό αγχολυτικό που σου διώχνει μακριά το στρες και το άγχος χωρίς καν να το καταλάβεις και σου προσφέρει μια απέραντη ηρεμία!

Getty Images

Το ροδάκινο θωρακίζει επίσης, τον οργανισμό σου από τις απλές ιώσεις μέχρι τις σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος οπότε, όπως, κατάλαβες μπορούμε να πούμε εκτός από το ότι ένα μήλο, μπορεί και ένα ροδάκινο να κάνει το γιατρό πέρα. Προστατεύει την επιδερμίδα σου από τον καρκίνο του δέρματος και το κουκούτσι του είναι το βασικό συστατικό πολλών peeling προσώπου αλλά και σώματος.

Συνταγή!

Για να φτιάξεις συσφικτική μάσκα για το πρόσωπο -γιατί το ροδάκινο κάνει και αυτό!  Χτύπα στο μπλέντερ ένα ροδάκινο χωρίς τη φλούδα και ένα ασπράδι αυγού. Βάλε τη μάσκα στο πρόσωπο σου και άσε την να δράσει για 20 λεπτά. Θα δεις έντονη διαφορά ακόμα και μετά την πρώτη εφαρμογή.

Δες ακόμα:

Ένα μήλο την ημέρα και έφυγε ο γιατρός και τα κιλά

Το άρθρο Αρωματικό ροδάκινο πλούσιο σε βιταμίνες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρωματικό,aromatiko