Κορονοϊός: Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση – Από πότε ισχύει η χαλάρωση των μέτρων;

18:34 27/1/2022 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε ανακοινώσεις νέων μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η μουσική επιστρέφει, όπως, επίσης, και το ωράριο της εστίασης.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα, 27/1, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφάσισαν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση μερική χαλάρωση των μέτρων, παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες.

Κορονοϊός: Υπάρχει πιθανότητα επαναμόλυνσης; Κι αν ναι, πότε; – 18 μελέτες απαντούν

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι θα ισχύει από τις 31 Ιανουαρίου;

Συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις

του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως επειδή παρατηρήθηκε σταδιακή μείωση των κρουσμάτων είναι ασφαλές για την δημόσια υγεία να επιστρέψει η μουσική, καθώς και το κανονικό ωράριο λειτουργίας της εστίασης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η λειτουργία των καταστημάτων αφορά σταθερά μόνο καθήμενους πελάτες. Η χαλάρωση των μέτρων θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

3 στους 4 ασθενείς με κορονοϊό αντιμετωπίζουν προβλήματα ένα χρόνο μετά την εισαγωγή τους στη ΜΕΘ- Τι δείχνει νέα έρευνα

Όπως τόνισε ο υπουργός, δεν αλλάζει κάτι προς το παρόν σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στους χώρους αθλητισμού και τα γήπεδα, πρόκειται όμως να επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ως προς την αύξηση της χωρητικότητας.

Επιπλέον σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Γιατί χάνουν γεύση και όσφρηση όσοι έχουν κορονοϊό; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κι έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα υπολογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Δες εδώ το σχετικό βίντεο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση – Από πότε ισχύει η χαλάρωση των μέτρων; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα