Τι να κάνεις εάν ο σκύλος σου έφαγε γκι ή Αλεξανδρινό;

17:18 16/12/2021 - Πηγή: iPop

Αν η πρώτη σου αντίδραση με τον τίτλο ήταν να γελάσεις, συγγνώμη αλλά… θα σου κόψουμε το γέλιο. Κάποια χριστουγεννιάτικα φυτά είναι στα αλήθεια επικίνδυνα για τους τετράποδους φίλους μας και μπορούν να γίνουν τοξικά. Γι’ αυτό δώσε προσοχή εάν ο σκύλος έφαγε γκι ή Αλεξανδρινό, αλλά διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις ακόμα και αν δεν σου έχει συμβεί, ώστε να μπορέσεις να τον προφυλάξεις.

Το να έχουμε μια ανθοδέσμη, ένα Αλεξανδρινό ή ένα

γκι στο σπίτι τις γιορτές, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και σύνηθες. Όμως, εάν είσαι ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να δώσεις λίγη προσοχή γιατί αυτά τα φυτά εγκυμονούν κινδύνους.

Oι επικίνδυνες χριστουγεννιάτικες τροφές για τον σκύλο σου

Unsplash/ Jamie Street Ο σκύλος έφαγε γκι ή Αλεξανδρινό

Εάν ο σκύλος σου κατάπιε κάποιο γκι που έπεσε στο πάτωμα ή κάποιο φύλλο Αλεξανδρινού, είναι πιθανό να εμφανίσει συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως έντονοι σπασμοί και διάρροια ή εμετό. Μάλιστα, το Αλεξανδρινό είναι τόσο τοξικό για τα σκυλάκια που ακόμα και μια απλή επαφή με τα φύλλα του, μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα και ερεθισμούς.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βλάπτει τον σκύλο σου

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να βάλεις αυτά τα φυτά στο σπίτι σου, απλά θα πρέπει να σκεφτείς πολύ προσεκτικά σε ποιο σημείο θα τα τοποθετήσεις. Καλό είναι να βάλεις τη γλάστρα ή το βάζο σε σημείο όπου δεν μπορεί να φτάσει ο σκύλος σου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό… Επειδή τα γκι είναι στρογγυλά μπορεί να κυλήσουν και να πέσουν στο πάτωμα. Οπότε φρόντισε να τα τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο όπου δεν υπάρχει φόβος να καταλήξουν στο πάτωμα.

Προσοχή!

Αν ο σκύλος σου έφαγε κάποιο δηλητηριώδες φυτό, τότε δώστου αμέσως ένα δισκίο άνθρακα και επικοινώνησε με τον κτηνίατρό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι να κάνεις εάν ο σκύλος σου έφαγε γκι ή Αλεξανδρινό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα