Κοντεύεις τα 40; Γυμνάσου περισσότερο από τότε που ήσουν 20

18:43 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Μετράς αντίστροφα για να κλείσεις τα 40 και η διάθεση σου αντί να ανεβαίνει πέφτει; Κάνεις λάθος. Τώρα οφείλεις να νιώθεις καλύτερα και να γυμναστείς περισσότερο και από τότε που ήσουν 20 ετών. Όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, η γυμναστική στα 40 δε θα σώσει μόνο το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη στο Boston University η γυμναστική στη μέση ηλικία δυναμώνει το μυαλό στην τρίτη ηλικία, οξύνει το νου και κάνει την άνοια να μοιάζει μια πολύ μακρινή και ξένη ασθένεια.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μετείχαν στην εν λόγω έρευνα, οι σαραντάρηδες οι οποίοι αφιερώνουν μισή ώρα από την καθημερινότητα τους στη γυμναστική μειώνουν τις πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με την άνοια κατά 20%.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 1.500 άτομα άνω των 60 ετών. Αφού οι επιστήμονες τα υπέβαλλαν σε ειδικές εξετάσεις για να δουν αν αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας μετά τους έκαναν σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με τις συνήθειες που είχαν όταν ήταν 40 ετών. Βασικό ερώτημα φυσικά ήταν το αν έκαναν γυμναστική ή όχι.

The post Κοντεύεις τα 40; Γυμνάσου περισσότερο από τότε που ήσουν 20 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα