Ένα διαφορετικό λεωφορείο στην Αθήνα – Καταφύγιο για τους αστέγους

15:08 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένα διαφορετικό λεωφορείο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας, προσφέροντας ένα καταφύγιο στους αστέγους της πόλης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ, ο οποίος αποφάσισε να ανακατασκευάσει ένα λεωφορείο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας, προσφέροντας πρακτική βοήθεια στους αστέγους της πόλης. Στο ανακατασκευασμένο λεωφορείο θα συντηρείται, ειδικά για τον

σκοπό αυτό, ντουζιέρα, χημική τουαλέτα καθώς και χώρος ιατρείου, προκειμένου οι άστεγοι να λαμβάνουν άμεση ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Σε σχετικές του δηλώσεις,ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Αναστάσιος Ταστάνης, υπογράμμισε, πως αυτή η κοινωνικού περιεχομένου δράση, αποτελεί ουσιαστική βοήθεια προς τους αστέγους, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επέκταση αντίστοιχων δράσεων οι οποίες θα παρέχουν βοήθεια και σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το ειδικά σχεδιασμένο λεωφορείο, πρόκειται να πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια, σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας όπως είναι η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο της Αθήνας, το Ζάππειο, η Ακαδημίας, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην οδό Αχαρνών, στην περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά Πειραιά, στον Ελαιώνα, το Αιγάλεω κλπ. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις περιοχές αυτές πρόκειται να καθοριστούν οι ακριβείς στάσεις του λεωφορείου και θα υπάρξουν σχετικές αδειοδοτήσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την κυκλοφορία στους δρόμους.

The post Ένα διαφορετικό λεωφορείο στην Αθήνα – Καταφύγιο για τους αστέγους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα