Κλασική συνταγή για ζυμαρικά Fettuccine Alfredo!

13:40 7/9/2019 - Πηγή: iPop

Κλασική συνταγή για ζυμαρικά Fettuccine Alfredo απ’ την αγαπημένη μας Ιταλία! Εύκολη, γρήγορη και το κυριότερο νόστιμη συνταγή για μερικά απ’ τα πιο αγαπημένα πιάτα των Ιταλών.

Εμείς αποφασίσαμε σήμερα να μαγειρέψουμε τη κλασική συνταγή για ζυμαρικά Fettuccine Alfredo, αλλά εσύ μπορείς να προσθέσεις στην ίδια συνταγή μανιτάρια, θαλασσινά, κρέμα γάλακτος ή και άλλα μυρωδικά που θεωρείς ότι ταιριάζουν με το συγκεκριμένο πιάτο.

Για

να φτιάξεις αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς μόλις 15 λεπτά απ’ τον χρόνο σου και 4 υλικά, τρία εκ των οποίων διαθέτεις ήδη στην κουζίνα σου. Εφόσον περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 3 με 5 ημέρες.

Τι θα χρειαστείς για τα Fettuccine Alfredo;1/2 κιλό ζυμαρικά Fettuccine3 με 4 κουταλιές βούτυρο2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάναμαύρο πιπέριΠώς θα φτιάξεις τα Fettuccine Alfredo;Συνταγή:Ξεκινάμε με τα ζυμαρικά: Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά κι όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε τη θερμοκρασία.Παίρνουμε τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα και μαγειρεμένα al dente με ένα πιρούνι απ’ την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το βούτυρο. Δεν τα στραγγίζουμε.Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο με τα ζυμαρικά.Προσθέτουμε το μισό τυρί κι ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί. Μπορείς να προσθέσεις μερικές κουταλιές απ’ το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και στη συνέχεια να προσθέσεις και το υπόλοιπο τυρί.Πασπαλίζουμε τα Fettuccine με μαύρο πιπέρι ή/και μοσχοκάρυδο.Δες ακόμη κι αυτή τη συνταγή:

Fettuccine με σάλτσα μανιταριών και κρέμα γάλακτος

Photo: freepik.com

Το άρθρο Κλασική συνταγή για ζυμαρικά Fettuccine Alfredo! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα