Ψυχολογικά tricks με τα οποία κανείς δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί!

10:56 7/9/2019 - Πηγή: iPop

Πολλοί θεωρούν πως η αγάπη απλά συμβαίνει αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται… Τα ψυχολογικά κόλπα για να μη μπορεί κανείς να σου αντισταθεί. 

Το πόσο ελκυστικός είσαι εξαρτάται από πολλά πράγματα ακόμη κι από τον τρόπο που κρατάς τον καφέ σου ή ζητάς μια χάρη. Και ναι, υπάρχουν ψυχολογικά κόλπα που δεν βλάπτουν κανέναν αλλά σε κάνουν πιο… ακαταμάχητο.

Τα ψυχολογικά κόλπα με τα οποία κανείς δεν θα μπορεί να σου αντισταθείΠροσοχή στο πώς περιγράφεις κάποιον

Οι έρευνες λένε πως ό,τι λες για τους άλλους

ανθρώπους επηρεάζει το πως οι άνθρωποι σε βλέπουν. Μπορεί να το λες αυθόρμητα και να είσαι ειλικρινής αλλά δεν δίνεις καλή εντύπωση. Καλύτερα να αποφεύγεις να μιλάς για ανθρώπους που δεν συμπαθείς, δεν σου αρέσουν ή να υπογραμμίζεις τις αρνητικές του πλευρές.

Σελίδα «25»

Όλοι οι άνθρωποι είναι περίεργοι σε κάποιο βαθμό, αλλά οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η επιθυμία για εξερεύνηση είναι υψηλότερη στους άνδρες. Υπάρχει ένα παράδειγμα που αναφέρει πως ένα βιβλίο δημοσιεύθηκε με μια σημείωση στην αρχή που ανέφερε «διάβασε το κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κοιτάξεις πρώτα τη σελίδα 25». Ένα μεγάλο μέρος των ανδρών (σε αντίθεση με τις γυναίκες) ήταν τόσο περίεργο που το άνοιξαν στη σελίδα 25 αμέσως μετά την αγορά του βιβλίου.

Αυτό το γεγονός δίνει μια εύκολη νίκη στις γυναίκες. Μπορείς να είσαι μυστηριώδης και να τραβήξεις εύκολα την προσοχή που θέλει.

Χρησιμοποίησε το όνομά του

Τι εννοούμε πάνω σε αυτό; Όταν αναφέρεσαι σε εκείνον ή σε εκείνη να χρησιμοποιείς το όνομά του! Μια μικρή κίνηση που θα ακουστεί όμορφα στα αυτιά του άλλου ανθρώπου. Έτσι, θα κάνεις κάθε άνθρωπο να νιώσει πιο σημαντικός κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Τώρα αν έχεις θέματα με τα ονόματα και τα ξεχνάς…καλύτερα να μην πεις τίποτα από το να πεις το λάθος όνομα. Έχουν γίνει και αυτά παιδιά!

Ακολούθησε το τρίγωνο

Μπορεί να έχεις ακούσει πως το eye contact είναι σημαντικό και μας κάνει πιο φιλικούς. Αλλά είναι και λιγάκι creepy όταν ο άλλος σε κοιτά στα μάτια έντονα… Προσπάθησε να μην καρφώνεις τον άλλον με τα μάτια αλλά σχεδίασε νοητά στο μυαλό σου το παραπάνω τρίγωνο. Σταμάτα σε κάθε σημείο για 5 με 10 δευτερόλεπτα στην αρχή της συζήτησης. Θα μου πεις θα μετράς και τα δευτερόλεπτα;

Είναι θέμα εξάσκησης μάλλον!

Ζήτα μια χάρη

Αυτό το ψυχολογικό κόλπο είναι γνωστό ως Benjamin Franklin αλλά λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι πως όταν ζητάς βοήθεια, μια μικρή χάρη, τότε επικοινωνείς με τον άλλον και γνωρίζεις πως έχει περισσότερες δεξιότητες, γνώση ή δύναμη από εσένα.

Φυσικά μην το εκμεταλλευτείς… ζήτα μια μικρή χάρη που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια!

Βοήθα τον εαυτό σου

Pixabay

Είναι σημαντικό να νιώθεις ελκυστικός καθώς μεταξύ άλλων, σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Ορισμένοι από εμάς φοράμε τα καλύτερα μας ρούχα για να εντυπωσιάσουμε τους συντρόφους μας αλλά γνωρίζοντας μερικά facts μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό.

Για παράδειγμα, όσον αφορά τους άνδρες θα έπρεπε να φορούν περισσότερο το μπλε χρώμα καθώς αυτό ελκύει περισσότερο τις γυναίκες.

Κάνε και αυτό το τεστ:

Ψυχολογικό τεστ: Ποια οικογένεια δεν είναι αληθινή;

Photo: unsplash/Pietra Schwarzler

Το άρθρο Ψυχολογικά tricks με τα οποία κανείς δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα