Κίνα – Απεγκλωβίστηκαν τέσσερις ανθρακωρύχοι έπειτα από 36 ημέρες

17:35 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Στον επιτυχή απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρακωρύχων, οι οποίοι παρέμειναν παγιδευμένοι επί 36 ημέρες στα ερείπια ορυχείου, που κατέρρευσε στην Κίνα, προχώρησαν οι ομάδες διάσωσης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν μόλις σήμερα, να ανασύρουν ζωντανούς και τους τέσσερις ανθρακωρύχους, που εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο στην πόλη Σανντόνγκ της Κίνας.

4 miners now rescued from mine in China's Shandong after 36 days underground – state media

https://t.co/bVlA2CFhy1 pic.twitter.com/QMfT5IiRtW

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 29, 2016

Υπενθυμίζουμε πως ο εγκλωβισμός των ανθρακωρύχων, προκλήθηκε από κατολίσθηση σε ορυχείο στα ανατολικά της Κίνας. Τα ορυχεία της Κίνας είναι τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο, ωστόσο, οι βελτιώσεις στην ασφάλεια τα τελευταία χρόνια έχουν μειώσει τους θανάτους.

Να σημειωθεί ότι το 2002, είχαν σκοτωθεί 7.000 ανθρακωρύχοι, ενώ το 2014 άλλοι 931.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν ότι οι ανθρακωρύχοι που απεγκλωβίστηκαν, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και εξετάζονται σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 400 άνδρες των ομάδων διάσωσης, συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρακωρύχων. Εδώ και εβδομάδες, οι σωστικές δυνάμεις, έσκαβαν τούνελ μέσω του οποίου παρείχαν στους εγκλωβισμένους άνδρες νερό και τρόφιμα.

Pictures show Chinese miners rescued 36 days after Shandong mine collapse https://t.co/bVlA2CFhy1 pic.twitter.com/smcTMsEmPM

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 29, 2016

Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού των πρώτων δύο ανθρακωρύχων, μία κάμερα κατέγραψε έναν από αυτούς να δηλώνει: «Τώρα νοιώθω ασφαλής. Είμαι αιώνια ευγνώμων απέναντι σας».

The post Κίνα – Απεγκλωβίστηκαν τέσσερις ανθρακωρύχοι έπειτα από 36 ημέρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα