Μειώνονται οι Σύροι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας την ώρα που η Μέρκελ εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας

16:25 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Μειώνονται οι Σύροι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας και αυξάνονται οι Ιρακινοί, τονίζει σε ανακοίνωση της η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών συνόρων. Την ίδια στιγμή, η κα Μέρκελ εστιάζει στην αναγκαιότητα της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Frontex, τους τελευταίους μήνες στα ελληνικά νησιά φτάνουν όλο και περισσότεροι Ιρακινοί και όχι Σύροι,

όπως συνέβαινε την πρώτη περίοδο των προσφυγικών ροών.

Τι υπογραμμίζει η ανακοίνωση;

Κατά μέσο όρο, οι Σύροι που καταγράφηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2015 ήταν το 56% του συνόλου των μεταναστών. Η αναλογία αυτή μειώθηκε στο 51% τον Οκτώβριο, στο 43% τον Νοέμβριο και στο 39% τον Δεκέμβριο

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίτσε Λεγκέρι, έκανε σύνδεση της μείωσης αυτής με τη μείωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, των ψευδών δηλώσεων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζονταν ως Σύροι.

«Με την αυξημένη παρουσία της Frontex και τους επιπλέον Έλληνες δημόσιους λειτουργούς έχουμε μια βελτιωμένη εξακρίβωση των στοιχείων των μεταναστών, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των προσώπων που μπορούν να δηλώσουν ψευδή εθνικότητα έχει μειωθεί» εξήγησε.

Την στιγμή που η Frontex αναφέρεται στους Σύρους πρόσφυγες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εστιάζει στην άμεση εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές.

Τι ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος;

Μιλήσαμε για την προσφυγική κρίση, κατά ένα μέρος για το σκέλος Ε.Ε. – Τουρκίας, όπου χρειαζόμαστε άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων για να υπάρξει πρόοδος

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ξεσπάσει έντονος σάλος γύρω από τις απαιτήσεις του Βελγίου αναφορικά με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.

The post Μειώνονται οι Σύροι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας την ώρα που η Μέρκελ εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα