Ισορροπία μεταξύ τρομοκρατίας και λογοκρισίας – Η παράσταση του Εθνικού συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

16:43 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου η «Ισορροπία του Nash», ακόμα κι έπειτα από την απόφαση να «κατέβει» η παράσταση, μέρος των κειμένων της οποίας βασιζόταν στο βιβλίο του τρομοκράτη της 17Ν, Σάββα Ξηρού.

Συγκεκριμένα, διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της λογοκρισίας, διοργανώνεται το βράδυ της Πέμπτης στις 19:30, έξω από το Εθνικό Θέατρο, με αφορμή την απόφαση για «κατέβασμα»

της παράστασης «Ισορροπία του Nash» στην οποία συμπεριλαμβάνονταν αναφορές από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Στο σχετικό κάλεσμα, της εν λόγω διαμαρτυρίας αναφέρεται: «Μετά από έναν ορυμαγδό εξωφρενικών επιθέσεων, η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε το κατέβασμα της παράστασης Ισορροπία του Nash. Πρόκειται για πράξη λογοκρισίας, που παραβιάζει θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Πράξη που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας, κατά την οποία κάθε τύπου Ιερά Εξέταση διατηρούσε το δικαίωμα να επιλέγει ποια μορφή δημιουργίας θα επιτρέπεται και ποια όχι. Δηλώνουμε ότι ο σκοταδισμός δεν θα περάσει! Λέμε όχι στη νεκρανάσταση λογικών μακαρθισμού. Λέμε ναι στην πλήρη ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης. Την Παρασκευή στις 7:30 μαζευόμαστε έξω από το Εθνικό Θέατρο (Αγίου Κωνσταντίνου) για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη λογοκρισία».

«Η 17Ν είχε ένα λαθεμένο ιδεώδες αλλά που ήταν υπέρ του ανθρώπου»

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη θέλοντας να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα της επίμαχης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου δήλωσε:

Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν

Αξίζει να σημειωθεί, πως αναφερόμενος στο ίδιο το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, πάνω στο οποίο βασίστηκε η παράσταση «Ισορροπία του Nash» δήλωσε: «Είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία».

The post Ισορροπία μεταξύ τρομοκρατίας και λογοκρισίας – Η παράσταση του Εθνικού συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα