Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης Jacques Rivette

17:08 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε ηλικία 87 ετών, ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους σκηνοθέτες και εκφραστής του καλλιτεχνικού κινήματος του νέου κύματος, ο Jacques Rivette, έφυγε από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου Jacques Rivette, ανακοινώθηκε από τη από τη βιογράφο του, την Helen Frapp;a, το μεσημέρι της Παρασκευής. H ίδια δήλωσε πως ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη που αγάπησε όσο καμία άλλη, το Παρίσι.

Sad news: French new wave

director Jacques Rivette has died, age 87 https://t.co/VDTVpyJQwW pic.twitter.com/ZdIBiiBcxh

— Sight & Sound (@SightSoundmag) January 29, 2016

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, υπήρξε ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους εκφραστές του γαλλικού νέου κύματος γνωστός για τις ταινίες του «Το Παρίσι μας ανήκει», «Τρελός έρωτας» και «Η ωραία καβγατζού».

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό σε «έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές, του οποίου το έργο, του χάρισε διεθνή αναγνώριση». Και η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Φλερ Πελερέν, όμως σε σχετικές της δηλώσεις, δήλωσε ότι «πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές της οικειότητας και της ερωτικής ανυπομονησίας».

The post Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης Jacques Rivette appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα