Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ξένων επενδυτών με τα στελέχη της Κυβέρνησης

17:17 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε το μπαράζ συναντήσεων της ελληνικής κυβέρνησης και με τους ξένους επενδυτές που κατέφθασαν στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Οι Prem Watsa, Wilbur Ross και John Paulson, συναντήθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Πιτσιόρλα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα στελέχη της Κυβέρνησης στην οποία παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της

Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία της πρώτης αξιολόγησης, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, αλλά και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις αλλά και πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και η διαφθορά αλλά και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.

Αξίζει να τονιστεί πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μέχρι τώρα συναντήσεις των επενδυτών είχε η κοινή επίσκεψη Watsa – Ross στη Eurobank.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με επιχειρηματίες, το βράδυ της Παρασκευής, ενδέχεται να προκύψουν συζητήσεις για μελλοντικά deals.

Στόχος των επενδυτών είναι να λάβουν υπόσχεση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί και φυσικά να λάβουν εγγυήσεις για στη σταθερότητα του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα, αφού και στο παρελθόν έχουν συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

The post Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ξένων επενδυτών με τα στελέχη της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα