Κατοχυρώνεται και η ασφάλιση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

21:03 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Την διαβεβαίωσή της έδωσε η Κυβέρνηση ότι θα διασφαλιστεί η ασφάλιση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή στις αρχές του Γενάρη.

Με το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» θα ρυθμίζονται μείζονα ζητήματα όπως είναι η ασφάλιση των εργαζομένων, η ειδική αποζημίωση για άτομα που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, η αποζημίωση για τα έξοδα της στολής κ.ά.

Σχετικά με

την ασφάλιση του προσωπικού, η οποία λήγει με το τέλος του έτους, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει την ευθύνη και δεσμεύεται ότι αν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου παραστεί ανάγκη, δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος ακάλυπτος»

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας τονίζει πως «θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν την ωριμότητα αφενός να εκτιμήσουν τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του ΕΚΑΒ και αφετέρου να κατανοήσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που προκύπτουν στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του νομοθετικού έργου της Βουλής».

Να θυμίσουμε πως σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, προειδοποιεί το Υπουργείο με απεργιακές κινητοποιήσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2016, καθώς πολλοί γιατροί και διασώστες, μπορεί να μείνουν χωρίς ασφάλιση με έλευση του νέου έτους.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ζητάνε την άμεση ενεργοποίηση της πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης για το 2016, καθώς αυτή προβλέπεται κανονικά από το νόμο.

The post Κατοχυρώνεται και η ασφάλιση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα