Τι αποφασίζει η Κύπρος για το φυσικό αέριο

12:20 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Λακκοτρύπη, η κυβέρνηση της Λευκωσίας, θα αποφασίσει αναφορικά με το ζήτημα ενδιάμεσης λύσης για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στις αρχές του 2016.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Κακκοτρύπη, ο ίδιος δηλώνει πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια επί του ζητήματος, δηλαδή είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε το 2020 η κυπριακή κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο, από το κοίτασμα «Αφροδίτη»,

με τον υπουργό να υπογραμμίζει ταυτόχρονα, πως μεγάλες εταιρείες έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να αποκτήσουν γεωλογικά στοιχεία της Κύπρου.

Τέλος, στις δηλώσεις του ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, τόνισε πως θα κατατεθεί εκ μέρους του στο υπουργικό συμβούλιο της κυπριακής κυβέρνησης, πρόταση επέκτασης της πρώτης ερευνητικής περιόδου, για ακόμα δύο χρόνια, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, υπάρχουν στοιχεία πως υπάρχουν πιθανές πηγές εκμετάλλευσης πόρων φυσικού αερίου στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές του νησιού.

The post Τι αποφασίζει η Κύπρος για το φυσικό αέριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα