Κατά της έκδοσης άλλων δύο Τούρκων στρατιωτικών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

15:20 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Την μη έκδοση των δύο Τούρκων στρατιωτικών, των οποίων η υπόθεση εκδικαζόταν την Τετάρτη, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Θυμίζουμε, πως την ίδια απόφαση είχε εκδώσει και για τους πρώτους δύο Τούρκους στρατιωτικούς την Τρίτη η αντεισαγγελέας, Βασιλική Θεοδώρου.

Τι αναφέρει στην εισήγηση του ο κ. Βουρλιώτης;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πληροφορίες κατά την εισήγησή του ανέφερε πως «και μόνο η πιθανότητα ότι οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί να έχουν περιορισμό των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων, καθιστά

την έκδοσή τους απαγορευτική».

Ο εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποφάσισε για την τύχη των Ουγκούρ Ουτσάν και Αμπντουλάχ Γετίκ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές στις 23 Ιανουαρίου.

Ποια είναι τα αδικήματα τα οποία σύμφωνα με την Τουρκία βαραίνουν τους οκτώ στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος;Η παράβαση του Τουρκικού Συντάγματος με βία και καταναγκασμό
η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίαςτο έγκλημα κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της κυβέρνησηςτης διακεκριμένης αρπαγής (ελικοπτέρου), από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα και με όπλο κατά τις νυκτερινές ώρες».

Τι είχε πει την Τρίτη η εισαγγελική λειτουργός η οποία τάχθηκε υπέρ της μη έκδοσης των πρώτων δύο;

Έστρεψε τα πυρά της κατά της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας ως «μη νόμιμο» το τουρκικό αίτημα και παράλληλα υποστήριξε πως «ακόμη και αν το Συμβούλιο το κάνει τελικά δεκτό, ως νομικά βάσιμο, οι οκτώ στρατιωτικοί που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα, καθώς αντιμετωπίζουν άμεσα κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική μεταχείριση».

Διαβάστε επίσης:

Στον Άρειο Πάγο δύο ακόμα από τους Τούρκους στρατιωτικούς- Το video που είδαν οι δικαστές την Τρίτη

The post Κατά της έκδοσης άλλων δύο Τούρκων στρατιωτικών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα