Ο Κουμουτσάκος ζητά από τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον τερματισμό των εγγυήσεων στην Κύπρο

15:11 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους να στηρίξουν τον τερματισμό των παρωχημένων λογικών των εγγυήσεων αλλά και των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο απηύθυνε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο Γ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «η παραμονή τέτοιων παρωχημένων λογικών, «θα διαμόρφωνε ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για τα μικρά κράτη-μέλη της Ένωσης»,

ενώ αναγνώρισε, πως έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά βήματα προόδου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό τονίζοντας ότι «παραμένουν σημαντικές εκκρεμότητες» και εκτιμώντας:

Θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη αν καταφέρουν να γεφυρωθούν τις επόμενες ημέρες

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία;

Ο κ.Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «τα περισσότερα μέρη επιθυμούν να μην εμφανισθεί μια εικόνα τελεσίδικου αδιεξόδου» αλλά επίσης πως θα πρέπει «να καταγραφούν τα όποια θετικά βήματα γίνουν και να συνεχισθεί η διαδικασία σε νεότερο χρόνο».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Κύπρου διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα του στηρίζει «τη διαπραγματευτική του προσπάθεια» και τόνισε «Η λύση είναι το ζητούμενο, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια οποιαδήποτε πρόταση λύσης». Πρέπει να είναι βιώσιμη, λειτουργική, ευρωπαϊκή που να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο».

Διαβάστε επίσης:

«Χάρτη με αντάλλαγμα την εκ περιτροπής προεδρία» ζητά από τον Ακιντζί ο Οζγκιουργκιούν- Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν;

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ο Κουμουτσάκος ζητά από τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον τερματισμό των εγγυήσεων στην Κύπρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα