Παγωμένη η Ελλάδα μετρά τις δυνάμεις της- Χαμηλές θερμοκρασίες- προβλήματα και χιόνια (Photos)

14:06 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Όλη η χώρα έχει παγώσει με τα προβλήματα να είναι κυρίως εντονότερα στη βόρεια Ελλάδα αλλά και στις δυτικές περιοχές. Προβλήματα παρατηρούνται σε δρομολόγια του ΚΤΕΛ της λόγω κακοκαιρίας, ενώ στη Λάρισα αποφασίστηκε τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και στις Σέρρες λόγω του χιονιά πραγματοποιήθηκε

τροχαίο δυστύχημα.

Θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή οδό Σερρών-Χρυσοπηγής:

Τη ζωή του κατά τη διάρκεια τροχαίο ατυχήματος λόγω των συνθηκών που επικρατούν έχασε 55χρονος ο οποίος έπεσε σε τάφρο αποστράγγισης υδάτων.

Ο 55χρονος οδηγός απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, ο 55χρονος απεγκλωβίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών.

Προβλήματα στο δρομολόγια του ΚΤΕΛ:

Ο πρόεδρος της Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης μέσω δηλώσεων του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, αν δεν είναι απαραίτητες, με οχήματα του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τόνισε:

Σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της επιχείρησης προς το ορεινό τμήμα του νομού, όπου το ΚΤΕΛ εκτελεί πέντε δρομολόγια ημερησίως, εξυπηρετώντας τα χωριά του Λαγκαδά, τον Σοχό, τον Ασκό, την Αρέθουσα και τη Μαυρούδα

Θυμίζουμε, ότι με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί από ένα δρομολόγιο σε Ασπροβάλτα και Ζαγκλιβέρι, τη στιγμή που υπό φυσιολογικές συνθήκες η επιχείρηση πραγματοποιεί ημερησίως οκτώ και πέντε αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε:

«Εκτιμώ ότι νωρίς το απόγευμα θα σταματήσει η εξυπηρέτηση και των συγκεκριμένων δρομολογίων, αφού οι καιρικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες».

Θυμίζουμε, πως η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στα οχήματα τα οποία κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, όπως επίσης σε αρκετούς, επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Επίσης, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-‘Αγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών:

Να σημειωθεί, πως απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.

Κλειστά καταστήματα στη Λάρισα:

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας οι έμποροι και καταστηματάρχες της Λάρισας ανακοίνωσαν πως τα καταστήματα τους θα παραμείνουν κλειστά το απόγευμα της Τετάρτης.

Πάγωσαν οι καταυλισμοί προσφύγων:

Μάχη με τις χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι ζουν στον καταυλισμό της Softex έξω από τη Θεσσαλονίκη όπου επικρατούν συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης.

Η εικόνα του επίσημου καταυλισμού της #Softex, κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ο καταυλισμός αυτός είναι «προσαρμοσμένος για τον χειμώνα». pic.twitter.com/cKAmQRXoYf

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (@MSFgreece) January 11, 2017


Ενώ στη Λέσβο μετά τα χιόνια οι πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι με την βροχή και τις λάσπες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο θα φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες έφτασε στο λιμάνι το μεσημέρι.

Μόρια – μετά τη βροχή και το χιόνι. Ακόμα περίπου 2.000 άνθρωποι ζουν σε αυτές τις σκηνές. #Refugeesgr pic.twitter.com/6x3SMGIXYX

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (@MSFgreece) January 11, 2017

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα- Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταλαιπωρία για τους πολίτες (Photos)

The post Παγωμένη η Ελλάδα μετρά τις δυνάμεις της- Χαμηλές θερμοκρασίες- προβλήματα και χιόνια (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα