Καμία αλλαγή στις προτάσεις Τσίπρα δεν βλέπουν οι αγρότες- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

07:49 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να βλέπουν καμία αλλαγή, όπως λένε, οι αγρότες στις 25 προτάσεις που τους παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή τους το μεσημέρι της Δευτέρα, προχωρούν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, με ορισμένα μπλόκα μάλιστα να κάνουν λόγο ακόμα και για άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου που συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας τόνισαν πως «επιμένουμε στον αγώνα μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Mετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας, που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια. Η επιτροπή μπλόκων και φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε διεξοδικά της απαντήσεις που μας έδωσε ο Πρωθυπουργός και σε αντίθεση με τις προτάσεις των μπλόκων – οι οποίες αποτέλεσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω – ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε αποτελεσματικά στις θέσεις μας».

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμυνταίου παραμένουν σταθερά στα μπλόκα τους, με τον εκπρόσωπο, Δημήτρη Μόσχο να δηλώνει: «Εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και ζητάμε να αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και να ληφθούν μέτρα προς την μείωση του κόστους παραγωγής, αφού σε αντίθετη περίπτωση ο πρωτογενής τομέας θα αφανιστεί, ιδίως οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι».

Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και το βράδυ της Δευτέρας έκλεισαν και πάλι την Κοιλάδα. Ένταση σημειώθηκε με οδηγούς που βρίσκονταν στην εθνική οδό.

Οι αγρότες προχωρούν την Τρίτη στις 12:00 στο κλείσιμο και της γέφυρας του Στομίου, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών.

Ο κ. Μηντσιούδης από το μπλόκο της Χαλκηδόνας σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είπε πως υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων με την Κυβέρνηση και ότι πρόκειται για δύο ευθείες που δε τέμνονται πουθενά.

Την δυσαρέσκειά του σχετικά με την εξέλιξη της συνάντησης αγροτών και Κυβέρνησης εξέφρασε και ο Αχιλλέας Καμπούρης από το μπλόκο των Μαλγάρων λέγοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος».

Η γενική συνέλευση του μπλόκου των Μαλγάρων αποφάσισε περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».

Σημειώνεται πως και οι αγρότες από τον Προμαχώνα αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον το τελωνείο. Είναι πολύ πιθανό ο αποκλεισμός να ξεκινήσει στις 22:00 την Δευτέρα.

Παράλληλα, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας διατηρούν στάση αναμονής για να δουν ανταπόκριση της Κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που έχουν καταθέσει. Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την Τετάρτη θα μεταβούν στο Προμαχώνα για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Καμία αλλαγή στις προτάσεις Τσίπρα δεν βλέπουν οι αγρότες- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα