«Κακοποιημένες» ισχυρές γυναίκες πρωταγωνίστριες σε καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών

19:05 28/11/2019 - Πηγή: iPop

«Just because I’m a woman» είναι το όνομα της καμπάνιας με πρωταγωνίστριες ισχυρές γυναίκες του κόσμου μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη βία εναντίον των γυναικών. Η καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών του Ιταλού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Alexsandro Palombo έχει γίνει viral και μόλις δεις τις εικόνες θα καταλάβεις το γιατί.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης εδώ και χρόνια ασχολείται με την κακοποίηση σε βάρος των γυναικών κι έχει βάλει στόχο μέσα απ’ τα έργα του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα. Αυτή τη φορά, για την καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών επέλεξε να χρησιμοποιήσει

ισχυρές γυναίκες της πολιτικής ως πρωταγωνίστριες.

Τι συμβολίζουν αυτά τα 440 ζευγάρια παπούτσια γυναικών;

Συγκεκριμένα, στην εκστρατεία βλέπουμε μώλωπες στην Άνγκελα Μέρκελ, τη Χίλαρι Κλίντον, την Μισέλ Ομπάμα, όπως επίσης και στην Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, γνωστή Αμερικανίδα πολιτικό των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια, στην βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης πολιτικό Αούνγκ Σαν Σου Κι, αλλά και στην Ινδή πολιτικό Σόνια Γκάντι και την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία πρόσφατα δέχθηκε σεξιστικά σχόλια απ’ τον Πρόεδρο της Βραζιλίας.

Τα πρόσωπα των γυναικών φαίνονται σε μαύρο φόντο πίσω τους ενώ στο κάτω μέρος της κάθε φωτογραφίας της καμπάνιας «Just because I’m a woman» αναγράφονται φράσεις, όπως «Είμαι θύμα βίας», «Λαμβάνω χαμηλότερο μισθό», «Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θέλω να παντρευτώ», «Έχω υποστεί ακρωτηριασμό γεννετικών οργάνων».

Στα έργα του Palombo, οι ισχυρές γυναίκες φαίνονται ευάλωτες και ανυπεράσπιστες, στερούνται της εξουσίας τους και δείχνουν ότι κάθε γυναίκα είναι ένα εν δυνάμει θύμα βίας.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη βία αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τις γυναίκες και αξίζει να προβληματιστούμε βαθιά όλοι μας, διότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την επίλυση αυτού του ζητήματος και πολύ μακριά από την ισότητα των φύλων, όπως λέει ο Alexsandro Palombo.

Δες την καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών:

Δες ακόμα:

6 celebrities που αφιερώνουν τη ζωή τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Photos: Instagram account/ alexsandropalombo

Το άρθρο «Κακοποιημένες» ισχυρές γυναίκες πρωταγωνίστριες σε καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα